Adobe AIR for Linux

air_appicon.jpgAdobe Air draait alweer een tijdje op Windows en OS X. Op een aantal sites werd een half jaar geleden zelfs abusievelijk gemeld dat Adobe Air ook beschikbaar zou zijn voor Linux. Niets was minder waar, zoals Adobe Flash een ondergeschoven kindje is bij de frima Adobe was ook Air niet beschikbaar voor Linux. Daar lijkt veranderin in te komen, de eerste Alpha is beschikbaar gemaakt voor linux: Adobe Labs - Adobe AIR for Linux.
Vandaag heb ik deze eindelijk geinstalleerd op mijn EeePC. Ik had hier slechts een reden voor, een fijne twitter client. Deze had ik gevonden in Tweetr en alle linux clients die ik had geprobeerd leken toch minderwaardig aan de Air Clients die er op het net rondzwerven.
De installatie ging direct goed, en hoewel er wel nog een focus issue is; als iemand iets post op Twitter, dan wordt de focus van het scherm waar ik zit te typen gestolen door Air, dus verdwijnen mijn toetsaanslagen in het bittenbakje, maar verder heb ik nog geen issues ontdekt.
En langzaam vervaagt er weer een grens tussen al die operating systemen.

previous item: (Image) next item: Waarom Linux nog steeds niet een optimaal operating systeem is
thank you for watching  Creative Commons License