computerzolder ?

Je hebt van die dagen...
De komst van de iMac, was het in gang zetten van een aantal veranderingen. Ik zou de oude PC van N. overnemen, op voorwaarde dat de schijf van haar in een willekeurige andere windows machine zou hangen zodat ze bij haar vertrouwde windows programma's kon komen mocht dat nodig zijn, alsmede de data die nog niet op het netwerk stond.
Haar PC mocht ik strippen en de juiste onderdelen in de mijne stoppen in de hoop dat ik dan eindelijk een probleemloos geval zou hebben.
Gisteravond druk in de weer, eerst maar een doosje van haar schijf voorzien en naar beneden dragen was het idee. Dat pakte totaal verkeerd uit. De schijf in de oude PC proppen resulteerde in blauwe schermen van de dood. Moraal van het verhaal; andere chipset? Windows herinstalleren, niet mij idee van een fijne avond, en ook niet het doel van de missie, dat was alles laten zoals het was.
Ondertussen lag mijn PC op de operatietafel. Ik had genoeg reserve onderdelen om het vanaf dag nul fout functionerende maar nimmer opgeloste stuk hardware op te sporen. Ik dacht dat de voeding niet 100% was en ik roofde de 500 Watt voeding uit N's gewezen PC en verving de mijne. Met pijn in mijn hart, want ik had een modulaire met alleen die kabels die ook daadwerkelijk ergens aan vast zaten. En nog belangrijker, fluisterstil.
Na het vervangen de PC opgestart en getest of die nu wel alle taken naar behoren kon uitvoeren. Even leek het er op dat mijn diagnose juist was, maar de vreugde was van korte duur, na vijf minuten knalde het scherm op zwart en was de PC spontaan uit gegaan.
Ik knutselde mijn voeding weer terug, herstelde N's PC en bracht die naar haar nieuwe plek. Ik startte mijn PC weer op, en die had er nu helemaal de brui aan gegeven, de harde schijf was vastgelopen en met geen mogelijkheid wilde die nog draaien. Het resultaat is dat mijn gedroomde PC zolder zonder ook maar een werkende PC werkelijkheid is geworden. Geen tijd om alles na te lopen, de vakantie komt ras naderbij (yay!) en de hoeveelheid werk die af moet noopt me al in het weekend uren te maken. Dan maar met de laptop op zolder zitten en die dingen afmaken die af moeten voor woensdag. na de vakantie als een paar klanten eindelijk betaald hebben gewoon een nieuwe PC bestellen, met garantie en dan is dat hoofdstuk wat mij betreft helemaal afgesloten. Dan bouw ik nooit meer mijn eigen PC's.

previous item: Zo, en nu iets met bier. next item: Internetverkeer
thank you for watching  Creative Commons License