CV Ellende

  

Lijn vroeg zich gisteren af waarom geisers in de winter stuk gaan, en koelkasten in de zomer. Ik kan nog eentje toevoegen aan dat lijstje, CV's. Die kappen er ook mee in de winter. Da's ook niet zo verwonderlijk aangezien dat ding in de winter bijna 24 uur aanstaat. Bij mij niet anders, gisteravond lag er een plas water in de badkamer. De radiatorknop had er genoeg van.

Da's op zich geen probleem, nieuwe radiotorknop halen, cv aftappen, oude radiatorknop verwijderen, nieuwe er op zetten, cv vullen en het wordt weer warm.

Tot zover de theorie, dan nu de praktijk. Op naar de Karwei, radiatorknop (met een knik) halen. Hmm. alleen maar thermostaatknoppen, ik wil eigenlijk een kleintje. Nou ja. Jammer dan, dan maar zo'n groot onding.

Thuisgekomen blijkt natuurlijk dat het kreng niet past. Dus op naar de volgende winkel. Praxis. Helaas pindaboter, ook alleen maar grote ondingen en net niet de knik die ik nodig heb.

Gamma dan maar (mijn speurtocht is nu al twee uur bezig inclusief ritjes naar huis). Warempel. Ze hebben precies wat ik zoek, vlug naar huis om de rest van het plan tot uitvoer te brengen.

CV Aftappen.

Hmmm. Da's een beetje lastig. We hebben geen aftapkraan. Nou ja dan maar de druk eraf op de vulkraan (zolder) en de rest met teiltjes in de badkamer, ik moet daar toch aan het werk. Dus druk eraf, en dan de radiatorknop losdraaien en het water laten komen (en dat komt dan ook met bakken tegelijk, en ik heb maar 1 bakje klaarstaan. Kleren uit en heerlijk in het stinkende warme cv water snorkelen dan maar en zorgen het huis verder droog te houden. Dweilen met de kraan open noemen ze dat nou, en er zit niets anders op.

Als dan de hele bovenverdieping zijn water heeft geloosd in de badkamer kan ik aan de slag, knopje vervangen.

Kijk dat snapt een mannetje als ik. Baco op de moer, baco op de andere moer, draaien en los. Verpakking open, spulletjes eruit, op de buisjes duwen, tape op de juiste plaatsen, baco en draaien maar. Andere uiteinde op de snelkoppeling en klaar.

Vullen maar!

Kraantje open, en laat maar vollopen. Zo de druk loopt langzaam op, beneden even voelen of de nieuwe knop nergens lekt. Nee hoor, die lekt niet.

Maar.

Al dat gedrup dan? Waar komt dat dan vandaan? De slaapkamer? Het plafond? Oh shit. Op zolder is de slang een eigen leven gaan leiden en had geen zin meer in het vullen van de CV. De verdieping blank zetten leek hem veel leuker dan dat en daar was dat ding dus vrolijk mee begonnen. Kraan dicht, ellende opdweilen, bed dat precies onder de lek stond redden en samen met natasja het laatste beetje water de cv in gepompt. Het is nu vier uur verder van het moment dat ik voor het eerst naar buiten ging om een nieuwe radiatorknop te halen, het begint weer behaaglijk warm te worden.

Comments

Heb jij radiatorknoppen met radio erin??? ;-) En dat heten dus radiotorknoppen dan? De techniek staat toch voor niks tegenwoordig.

Briljant niet? Gadgets voor oude hardware, radiotorknoppen.

Als ik snel typ en een woord fout in mijn hoofd heb, dan blijft het fout uit mijn vingers komen ...

Postje gewijzigd dus radiotorknoppen heten nu correct radiatorknoppen

*grijns*

Ach ja, je weet wat ze zeggen over leedvermaak....

;-)

wat is dat andere kraantje voorzien van een tuitje en en een groene knop,

daar druppelt bij mij de laatste tijd water uit?

Het is niet de bij/ af vulkraan

mijn ketel staat hoogstens op 60graden is dat normaal???

previous item: Gaat goed next item: XUL Programming: Luxor
thank you for watching  Creative Commons License