Designersblock

Oorlog, mooi weer, anti-oorlog acties en een designersblock. De nachtelijke uren gebruik ik tijdens mijn verlof om te coderen en te testen. Mijn kleinschalige RSS slurper loopt elk uur momenteel 136 RSS feeds te snuffelen naar updates, en slaat ze trouw op in de database. Van alle feeds is ook weer een RSS feed te maken zodat je ze ook lekker in Awasu kan lezen.

Prima allemaal. Alleen ik heb een probleem. Met behulp van magazines is het mogelijk om meerdere RSS kanalen samen te voegen en daar 1 feed van te maken. (en die via email, het web of rss te ontvangen). En ook dat werkt geweldig. Ik krijg elke dag een emailtje met de nieuwe fokke en sukke, ik krijg elk uur een mailtje met al het nieuws over irak.

Alleen het samenvoegen van rss feeds tot een nieuwe rss feed lijdt tot onbedoeld informatieverlies. De RSS specificatie staat 1 kanaal met diverse items toe, alleen ik heb daar een level bovenop gezet (magazine genoemd). En op wat voor manier ik ook probeer om de informatie niet verloren te laten gaan, het tussenniveau, het bronkanaal gaat verloren. Met behulp van wat slim met html spelen kan ik het nog wel voor elkaar krijgen een kanaal scheiding te laten zien.

Ik hoop vanacht een stapje verder te komen, en voor iedereen die een magazine heeft aangemaakt, verwacht binnenkort je eerste exemplaar in je mailbox.

Ik ga nog wat trucs proberen ...

Comments

Erg cool...dat RSS-feed overzicht. Man...je bent wel een diehard whizzkid. Erg cool..ben benieuwd wat er nog uit de trukendoos rolt.

Ik ben het er helemaal mee eens. Maar Xiffy, misschien zou je iets aan de RSS spec kunnen toevoegen, dat mogelijkheden voor meerdere channels. Lijkt me dat het ook best handig kan zijn voor andere newssites om de losse feeds in 1 feed samen te nemen. Al zend je dan wellicht veel informatie mee die nooooit wordt gelezen. En dat risico loop je ook een beetje als je alle RSS feeds in een feed gaat stoppen, dat je bedolven wordt over de info.

Wellicht een overweging.

Renee

In RSS 2.0 kan je via namespaces extra tags toevoegen. Misschien kan je daar wat mee?

Extra namespaces is een oplossing, alleen het probleem is dat de huidige RSS readers daar niet overweg mee kunnen. Zo ook het probleem van commentaar in de RSS feed zelf. Er is wel ruimte voor een commentslink, maar geen ruimte voor repeterende commentaar-items.

Dus ik laat het even zo, en ga een bij een aantal RSS mensen te rade.

Voorlopig ben ik heel tevreden over het resultaat.

Eerst eens rustig bekijken wat ik tot nu toe heb neergezet, code opschonen, dubbele verplaatsen, aantal zaken iets generieker maken.

previous item: Tegen de nieuwe oorlog next item: From Homer with love
thank you for watching  Creative Commons License