Deventer op stelten

  

Deventer op steltenMorgen gaat het weer beginnen, Deventer op stelten. Een steltloop festival dat zijn weerga niet kent. Theatergroepen die een kenmerk gemeen hebben, ze lopen op stelten. En ze komen van heinde en verre naar Deventer om hun kunsten te vertonen. Dit jaar zullen er ook giraffen hun opwachting maken. En leuk voor ons is ook nog dat het gratis is.

Comments

ik doe ook aan straattheater en wil mijn eigen stelten maken heeft iemand een goede aanwijzing voor mij hoe dit te doen?

Loopklossen
Loopklossen zijn goed zelf te maken. Je hebt nodig:
Twee lege conservenblikken
Dikke spijker en hamer
Stevig sisaltouw
Sla met een spijk een gaatje in de twee zijkanten van je blik, ongeveer een cm onder de gesloten kant, zodat je een gat krijgt om het touw door te trekken. Trek een touw door beide gaten van de loopklos en knoop ze bovenaan, op de hoogte die jij zelf prettig vindt bij het lopen, aan elkaar. Doe hierna de tweede loopklos en je kunt gaan klossen!

Stelten
Wat heb je nodig:
2 lange dunne balken van 1.80 en dikte 4 bij 4 cm
Plank van 36 bij 15 cm en 3 cm dik (hier zaag je 4 driehoeken uit, zie tekening)
Schroeven
Lak of verf
Zaag
Schuurpapier
Schuur de lange balken en lak ze. Zaag de vier driehoeken uit de plank (zie tekening) en lak deze ook. Laat het hout goed drogen. Teken de driehoeken af op de balken, (zie de tekening ). Schroef deze goed vast aan de balken (vraag hulp!!). Als de driehoeken goed vast zitten, kun je gaan steltlopen. Begin op de laagste treden, en gebruik een muurtje om je tegen af te zetten!

15cm

36cm

Gaatje maken op een centimeter vanaf de dichte kant

mits enige aluminiumbuizen en houten plankje kan je snel loopstelten maken die je vastbindt aan je onderbeen.

previous item: Gaudi next item: Koning voetbal
thank you for watching  Creative Commons License