"Eitje"

Natasja wilde een printje maken vanaf de Mac. Dus printer geinstalleerd en printen maar. Right?
Wrong.
De printer begon stuurcodes te hoesten in plaats van het gevraagde documentje. Dat was het begin van een vreemde avond traplopen want de printer staat op zolder en de Mac in de woonkamer. De setup is redelijk simpel; op de Linux machine is een laserjet van HP (model 3200) aangesloten en vanaf linux en windows printen we zorgeloos. Zo niet vanaf de Mac.
Dus het internet op, oplossingen zoeken. (Ja ik had gister een Mac dag ook de muisproblemen zijn opgelost. Muis acceleratie zuigt!).
Heel veel 'interessante' oplossingen gelezen, maar niets leek te werken, de Mac bleef stuurcode printen.
Na een stuk of vijftig threads en helppagina's had ik het een beetje gehad met al die technische oplossingen en begon zelf maar te klooien. Op de Mac draait CUPS als print systeem, en op mijn Linux bak draait: CUPS.
Dat zou dus naadloos moeten gaan.
En dat is ook zo, als je je firewall op poort 631 openzet. Vanaf dat moment kunnen beide CUPS installaties rechtstreeks met elkaar communiceren en verdwijnen alle problemen als sneeuw voor de zon. De Mac verstuurt nu keurig zijn printjob naar de linux machine, die gebruikt zijn HP driver en de printjes zien er uit zoals ze eruit hadden moeten zien.
Niks klooien met Binaire Printqueues om Postscript op te vangen en op de printer te zetten, gewoon de juiste onderdelen met elkaar laten praten.
Dus Apple printen naar Linux? Zorg dat op beide machines poort 631 openstaat en laat CUPS het verder zelf uitzoeken, wel zo makkelijk.

Comments

Ik kwam toevallig op deze blog maar graag wil ik jullie wijzen op www.goedkoopsteprinter.nl , een site waar je online jong gebruikte kopieermachines en printers kan kopen.
een super idee wat betreft groen ondernemen en nog goedkoop ook...

previous item: Spamsoftware doorbreekt captcha-beveiliging next item: some things are too obvious
thank you for watching  Creative Commons License