En de consument die ploegde voort

Natuurlijk is het niet wereldschokkend, vallen er geen doden en zal er gaan kabinet om vallen. Waarschijnlijk zal zelfs geen consumenten programma er ook maar een minuut voor inruimen, maar dat neemt niet weg dat ik het geen stijl vind. Een half uurtje stuurde ik en foto vanaf mijn toestel naar mijn weblog. Dat doe ik al een tijdje op die manier, maar de firma Orange vond het een goed idee om het formaat van de MMS naar email te wijzigen. En mijn weblog (b)leek overgenomen door de telecom boer. In plaats van mijn tekst en foto te verzenden aan het email adres zoals ik gewend was heeft men het uiterlijk van de email 'geprofessionaliseerd'. Da's een duur woord voor een complete html opmaak met tabellen en 4 links naar hun website.
Pardon?
ik moet deze meuk niet
Ik stuur email en orange kaapt die uitwisseling om er reclame aan te hangen? Het lijkt te TNT wel die zelfs postzegel ruimte verkoopt aan willekeurige worstenmakers.
Ik klim in de telefoon en begin na drie rondjes door het interactieve menu gedraaid te hebben mijn verhaal tegen de eerste servicedesk medewerker die mij te woord staat. Ik leg driemaal uit hoe orange mijn emailtje heeft gekaapt om hun boodschap te communiceren met mijn relaties (jaha, vakjargon doet het altijd erg leuk) en dat ik daar niet van gediend ben.
Er moest even overlegd worden met iemand die wel op de hoogte was van de wijziging van het email template. Die onderkende het probleem zowaar en maakte een aantekening welke nog opvolging zou krijgen. Ik stond perplex. Ik werd in elk geval niet afgescheept met een standaard lul verhaaltje (hoop ik).
Dat neemt niet weg dat ik geen fedutie heb in de afloop van dit verhaal, ik kan hoog ik kan laag springen, maar ik ben bang dat de koekebakkers van Orange mijn berichten blijven kapen om hun eigen reclame door te blijven sturen. Zelfs het persoonlijk instelbaar maken, iets wat ik tijdens het gesprek opperde omdat orange iets stuk had weten te maken wat vroeger (vorige maand nog) werkte bleek nu niet mogelijk. En ik ben bang dat de rest van de orange klant het aan hun deriére zal oxideren. Dus ik zal wel wat filters gaan schrijven om de meuk van orange naar /dev/null te sturen en mijn bericht er netjes uit te vissen.
Daar gaat weer een vrije middag.

previous item: Vroem. next item: Zo!
thank you for watching  Creative Commons License