Gignatische PDA's

  

Philips en ViewSonic hebben ze dan eindelijk op de markt gebracht, deze gigantische PDA's. Wat is het concept wat hier achter steekt? Ergens in huis staat een PC die via een draadloos netwerk wordt bestuurd door de PDA. Dus je gaat op de bank zitten met het scherm, en je kan met je vingers op het scherm tikken en kloppen en surfen. Het rekenwerk wordt door de PC gedaan, het beeld verschijnt op de SmartDisplay (zoals ze door Microsoft zijn gedoopt). Optioneel kan je er een toetsenbord aan hangen en dan heb je een soort laptop gebouwd.

Maar toch niet helemaal. Je kan dit ding namelijk niet gebruiken zonder de moeder PC. Dus ergens in je huis zal er altijd een PC staan te ronken. De kans dat je die altijd aan laat staan is dus heel groot, en voor sommigen die dat anders nooit doen zal de eerste electriciteitsrekening dan schrikken zijn.

Daarnaast moet op de moeder pc Windows XP Pro draaien, geen home edition of windows 2000 (advanced terminal server). En dat is natuurlijk weer jammer, want de meeste thuisgebruikers hebben Windows ME, WindowsXP of windows 2000. Kassa voor Microsoft.

Daarnaast kan je een DVD'tje op de bank kijken ook wel vergeten, daar is de snelheid van het WiFi netwerk niet op berekend.

Wat zijn het dan wel die SmartDisplay's? Zoals ik al in de titel schreef gigantische pda's. Perfect voor lui op de bank surfen, agenda beheer, lezen van documenten en boeken, en that's it. Spelletje spelen? Ja pacman, spaceinvaders, mijneveger etc. prima. Maar voor een potje doom of quake zal je toch achter de host pc moeten kruipen. Eigenlijk alle spellen die de videokaart lekker warm laten worden zijn uit den boze, de netwerkverbinding kan het eenvoudigweg niet aan.

Voor internet anywhere, op een machine lichter en draagbaarder dan een laptop is dit type apparaat ideaal, maar wie zijn PC gebruikt om er ook echt iets mee te doen? Nee, dan toch liever een laptop, een tablet pc of een desktop.

Maar hoe komt het dan dat ik toch wel erg gecharmeerd ben van deze apparaten?

Comments

Xiffy, kijk eens wat ik in 2000 voor Ericsson gemaakt heb (niet alleen natuurlijk) http://zevenaar.org/~rat/

Grappig dat toen onze verwachte consumentenprijs lager lag dan hier. Helaas heeft het product de grote aantallen niet gehaald - omdat het project toen niet aansloeg - aan het eide van de dot-com bubble.

Jammer dat het nix geworden is - d'r zit veel werk in namelijk. Oja. Deze draaide op eigen build linux, met opera browser technologie.

Heel geinig die linux-smart display, en heel jammerlijk een vroege dood gestorven. Maar ik denk dat er hier ook een dood kindje is geboren bij Microsoft. Ze zijn voor wat ze kunnen, en voor wat het is (een scherm met wat extra foefeltjes en een hele goedkope 400 Mhz chip) *veel te duur*

Dat is het zeker. Ik verwacht ook niet dat dit een product voor de grote markt is.

De markt is er nog niet klaar voor - verwacht ik - en het economische tij ook niet dat wat je wenst.

Dan was het bij ons in 2000 een stuk gunstiger. Maar wie geeft er 1600 euro uit voor een veredelde PDA.

Het enige voordeel wat me nu heeft is dat PDA's en dergelijke beter geaccepteerd zijn dan in die tijd. Dus een kleine markt zal er wel zijn. Alleen lijkt me windows ce niet de oplossing. Maar dat is een persoonlijk keuze.

Mocht iemand van philips of concurrent mee kijken, over een maand loopt mijn huidige opdracht af - zie ook http://reneeteunissen.nl/pt... / renee<at>zevenaar.org :) :) :)

Kijk ook eens op:

http://focus.ti.com/docs/ap...

previous item: RDF Site Summary 1.0 Modules next item: The hippie period of the Web is over:
thank you for watching  Creative Commons License