Goodbye Powerpoint

Ik ben geen begenadigd redenaar, en ik zoek optreden in het openbaar zelden op. Maar zo af en toe lijkt het me wel leuk om mijn kennis te delen, te vertellen waar ik mee bezig ben en waar ik naar toe wil. Telkens als ik de uitnodiging aanneem begint het grote malen in mijn hoofd op zoek naar het verhaal wat ik zou willen vertellen. Grote brokken vermalen tot logische deeltjes, structuur vinden en sleutelwoorden in volgorde zetten.
En dan is er die zucht.
Die lange uitgerekte zucht.

Want je hebt wat ondersteuning als je een paar dia's in een presentatie hebt gestopt.

Ik startte gisteren powerpoint op en kreeg direct jeuk.
enorme jeuk. Ik wilde even in vijf minuten een sjabloontje maken en dan beginnen. Alleen het sjabloontje snel maken was meteen al een crime. Ik worstelde met menu's, instelling, drop-downs, color-pickers, stoom uit mijn oren. Ga toch weg met die onzin.

Vandaag herinnerde ik me gelukkig op tijd dat S5 besaat. Exact waar IK mee kan werken. HTML, CSS en wat javascript. Love it. Ik kon netjes in een tekst editor mijn dia's maken, in dezelfde tekst editor de opmaak tweaken en de presentatie bekijken in de browser. Dat is mijn wereld!
Bijkomend voordeel is dat je externe websites vanuit de presentatie in een extra tab of venster kan laden, en op windows maak je met F11 je browser venster schermvullend, zonder chrome randjes en ziet het publiek niet eens verschil.
Brekend: Na een systeem update zal Apple binnenkort ook schermvullende programma's ondersteunen, als dát allemaal mogelijk is!

Comments

Maar als je er een beetje in thuis bent, is het een mooi hulpmiddel om een presentatie te houden ;-)

Maar ik neem aan dat je ondertussen de Prezi hebt ontdekt?

previous item: Artcore – State Logik - Technologik next item: twitter update
thank you for watching  Creative Commons License