Hacken

  

De geruchten gaan al langer rond op het net, maar ook de volkskrant heeft er dan nu lucht van gekregen Muziek- en filmindustrie wil legaal 'hacken'. Dat klinkt dan misschien nog niet eens zo heel erg onredelijk, immers, cd's van de muziekindustrie worden gekraakt en op het net gezet. De overtreders met gelijke munt terugbetalen. Waarom niet?
Nou daar zijn legio redenen voor te verzinnen. Afgezien van mijn persoonlijke twijfel aan de capaciteiten van de kiddo's die straks het inbreek werk gaan uitvoeren zijn er ook gegronde redenen aan te voeren waarom dit zo'n slecht idee is dat mensen dit idee niet eens zouden mogen krijgen.
1. Hoe denkt de industrie aan een bestand op mijn pc te kunnen zien of het legaal of illegaal is.
2. Hoe denkt de industrie mijn word document dat ik voor blinden heb omgezet in mp3 formaat en dat per ongeluk een songtitel heeft te kunnen onderscheiden van een echte song.
3. Hoe kan de industrie mij terug betalen voor wat ze opzettelijk op mijn pc stuk lopen te maken?

Dat kunnen ze niet. En dat willen ze ook niet, want ze gaan er gemakshalve van uit dat diegene die illegale muziekbestanden op hun pc hebben staan het verlies maar moeten nemen, ook als ze "per ongeluk" niet copyrighted materiaal van mijn pc'tje wissen.
Laten we de zaak eens omdraaien. Stel ik ben een noten - scribbelaar, oftewel ik componeer wel eens een deuntje op de piano. Ik heb mij in geschreven bij buma-stemra als componist en ik publiceer mijn songs bij de diverse platen maatschappijen. Helaas heb ik nog geen titel verkocht, maar ik hoor op de radio wel liedjes die verdacht veel op mijn arrangementen lijken. Normaal gesproken ga ik dan naar de rechter en probeer die van mijn gelijk te overtuigen. Volgens dit wetsvoorstel van de platenindustrie zou ik in mogen breken bij hun, alle audio tapes vernietigen waar opnames op staan van songs die ze wellicht van mij hebben gejat en ik zou er nog mee weg komen ook, zelfs als ik "per ongeluk" wat extra liedjes en de boekhouding vernietig. Dat laatste, de boekhouding vernietigen, lijkt mij met alle boekhoud schandalen toch geen gek idee.
Zullen we nu maar weer gewoon muziek gaan promoten en verkopen en eens naar onze klanten gaan luisteren in plaats van kafkiaanse methoden lopen te propageren?

[update maart 2006]
dit topic werd zo langzaamaan gekaapt door kiddo's die iets gehackt wilde hebben; msn, runescape account en dat soort onzin. De reacties zijn verwijderd, het topic is gesloten. Al die kids die oproepen willen plaatsen om deze of gene te hacken bezint eer ge begint[/update]

Comments

We stoken de firewall maar weer eens flink op ;-)

Kijk, die tekst loopt links toch uit het witte vlak, zie je dat? Komt misschien omdat de naam verbaljam wat langer is.

En de datum eronder ipv ernaast zou ook helpen denk ik.

(ga nu ff bij jou pixelneuken ;-))

Aimee zoals den belgen zouden zeggen. Rare IE ook, er staat een paddinkje niet helemaal fris te zijn ...

Vanavond zou ik toch weer gaan rommelen met nucleus, pak ik deze ook op. (Moz gaat alles goed, vandaar nooit eerder geobserveerd)

Aimee?

Amai, als mijn geheugen het nou eens een keer zou doen als ik hem nodig heb.

Amai zou het dus moeten zijn. Sorry wouter, ik zou nooit een complete bevolkingsgroep willen kwetsen met mijn slechte geheugen

previous item: Websiteje kopen? next item: Clonaid
thank you for watching  Creative Commons License