he wat gek, een Mac

mac miniAfgelopen vrijdag, we liepen door Groningen, het klaarde lanzaam op van een natte dag naar een winderige middag. Toch even langs de Mac store, niet voor mezelf maar voor Nataz. Ze had een Mac-wens. Gewoon een Mac, geen kwijlerige dure überpotserige hebbedingen.
En dat doosje kon je vrolijk als een lichte handtas dragend door de stad heen dragen en thuisgekomen uitpakken. Aan mij de nobele taak het beestje op de huidige werkplek te integreren. Toetsenbordje en muis van zolder gehaald (usb modellen, iets anders slikt ie niet) en aanzetten maar.
De muis was kennelijk te oud want de mac mini weigerde verder op te starten nadat ie geen muis had gevonden. Even zoeken, en uiteindelijk een nieuwere USB muis opgeduikeld en warempel, hij ging verder. Paar schermpjes invullen, aansluiten op het draadloze netwerk et voila.
De updates werden snel binnegehaald en ook het windows netwerk vinden en aansluiten was een peuleschilletje. En mijn werk zit er op, geen gevloek van systeembeheer. Ik had ook niet anders verwacht, maar ik stel het op prijs om mijn verwachtingen bevestigd te zien.
De glimlach kwam toen ik een uurtje later met putty op de mini mac zat ingelogd de backupscriptjes en netwerk connecties te zat te scripten in vi en crontabjes aan te passen.

Comments

hoi hyve jij ook en wil jij dan lid worden van mijn mac hyve
http://mac-computers.hyves.nl/

previous item: 't is weer eens druk next item: Tableless forms
thank you for watching  Creative Commons License