Here we go

  

gentoo linux

Daar gaat ie dan. De gein van VMWare is dat je dit soort dingen rustig kan doen terwijl je op een andere (virtuele) machine door blijft werken. Eventjes wat ruzie gehad maar dat hoort erbij, en tot nu toe verloopt alles gladjes. Stage 1 is nu aan het compileren, en spullen ophalen. Dus de komende dagen zal ik nog wel zo af en toe wat te doen hebben.

Comments

wat is het nut dan? gewoon een kwestie van uitproberen hoe gentoo is?

tijdens installeren van Gentoo kan je je ook mooi bezighouden ze: links2, irsii en tal van andere text-based tools zijn beschikbaar :)

Testen is een, en bouwen van een nieuwe oracle - linux server is twee. Ik moest sowieso een nieuwe (virtuele) machine maken hiervoor, dus leek het me een strak plan om Gentoo maar eens in te zetten na het lezen van zoveel positiefs bij Sepi en Fuckhedz.

Ook een mooie gelegenheid om de nieuwe Gnome en kernel eens te pakken. Dat zijn ook dingen die je nalaat als er 'belangrijke' zaken op een machine draaien.

Ik zal zo eens een tweede console openen, een kijken wat er allemaal nog kan tijdens stage1. Echt informatief is dat compileren overigens niet (understatement of the century)

previous item: Niet te geleuven next item: Squirrels!
thank you for watching  Creative Commons License