Het nieuwe loggen

Ik denk niet dat het alleen door Twitter komt, maar alle kleine beetjes tezamen tellen wel. Het is niet dat ik niets meer te melden heb, integendeel. Er is zoveel te melden. Over dingen die op het werk gebeuren, hoe het in Rotterdam gaat, mijn geknutsel op internet. Het is teveel. Een enorme stapel dingen die allemaal opzij geschoven moeten, vermeld, gecategoriseerd en opgeborgen. De enorme stapel is alleen angstwekkend groot. Soms ook te dichtbij, te persoonlijk of nog volop aan de gang en ik weet niet eens dat ik er midden in sta.
Hoe dan ook, terug rollend door mijn weblog zie ik dat mijn telefoon de belangrijkste bron is voor wat er hier verschijnt. Leuk voor een fotootje, maar nauwelijks een apparaat waarachter je je eens lekker gaat lopen opwinden over de onnozelheid van onze bestuurders. Ook geen apparaat om diepgaand onderzoek op internet mee te doen.
Het is wel een apparaat waar ik me tegenwoordig enorm op internet mee vermaak. Daar komt het twitter weer om de hoek kijken, webmail, google voor de snelle beantwoording van die prangende vraag tijdens een treinrit. Surfen op de telefoon is vooral leuk. Niet diepgaand maar leuk. Wat dat betreft zijn we een end gekomen in een paar jaar tijd. Van een ergerlijk namaak aftreksel van het www tot een identieke virtuele ruimte waar je exact hetzelfde kan lezen als je daar behoefte aan hebt. Je kan zelfs complete epistels in de reactiepanel achterlaten op deze of gene website, maar zoals gezegd. Input laat te wensen over voor deze taak. (insert witty 'goeiemoggel' joke here).

En ik constateer dat het tijd is voor een nieuw weblog. Wie weet doe ik ook nog wat met die constatering.

Comments

Ik volg je overpeinzingen moeiteloos. Goed verwoord, Xiffy. Het gekke is echter: alles is al eens gezegd, en wanneer dat niet zo is, betreft het vaak vluchtige of zeer tijdelijke informatie.

Vroeger was alles beter. En met vroeger bedoel ik 'twee jaar geleden' en niet 'vijftig jaar' zoals mijn grootvader ;-)

de vraag is: hoe zie je dat voor je?
hebben we het dan over een log, vastleggen wat er gebeurd, zodat je later daar nog eens onderzoek naar kan doen, of moet je alleen 'je ei' maar kwijt, zoals twitter?
uiteindelijk gaat het altijd over de uitwisseling ook wel communicatie genoemd, die geeft de geest van de tijd weer. dus niet gaan zeuren over "toen", Frederik. teon werd er ook ingebroken ;)

previous item: Nou moet het goedkomen. next item: Baileys Chocolate Mousse
thank you for watching  Creative Commons License