Het stenen tijdperk en het nieuwe goud

  

De industrie is geslaagd in haar missie om van een groot deel van de consumenten een mobiele brigade te maken. We lopen rond met telefoons, pda's, laptops en portable muziekdingetjes. En al deze zaken hebben een gemeenschappelijke factor, ze vreten stroom.

Gisteren was een dag van klein leed bij mij. Toen ik op weg wilde naar een klant in utrecht greep ik mijn mp3 cd speler, en moest constateren dat deze was overleden. Een lekkende batterij die zijn zuur ergens op de electronica had liggen spugen. RIP mp3 spelertje.

Geen nood dacht deze mobiele werknemer, laptop openklappen en gewoon naar de muziekjes op mijn schijf luisteren.

Weer mis. De accu van mijn laptop bleek leeg, opstarten en afsluiten was bij benadering het laatste wat die kon doen. Einde verhaal.

Dus op naar de dell website en eens kijken of ik een nieuwe kon bestellen. Nadat ik van de schrik was bekomen, een batterij kost ongeveer 10% van de aanschafprijs van een laptop (234 euri)) bleek dat mjn twee jaar oude laptop niet in het rijtje stond.

Dan maar een 'namaak' zoeken. Dat bleek in de US of A geen enkel probleem, vanaf 70 dollartjes kon ik ze vinden, maar deze mensen verscheepten niet naar de andere kant van de plas.

Uiteindelijk een webwinkel gevonden die zijn pakjes wel verscheepte naar hier. Formuliertje ingevuld, creditcard gegevens ingevuld, nog wat informatie weggegeven en tevreden gaan slapen.

Vanochtend een emailtje van de batterijkoning uit de us of a. Of ik het meegeleverde word™ document even wilde invullen en terug faxen!

Nog eens? Faxen? Kun je niet direct vragen of ik mijn rookmachine wil opstarten en de signalen met mijn dekentje wil maken? Dus in afwachting van een antwoord van de batterijkoning ben ik weer zoekende naar een accu voor mijn laptop. Er zijn dingen die ik uit principe niet doe, faxen is daar een van. Ik heb sinds 1997 geen fax meer verzonden, en dat wilde ik graag zo houden.

En hoe zit het dan met dat nieuwe goud?

Nou als je bij de mannen met soldeerapparaten winkel bij uitstek kijkt: Conrad dan kan je zien wat er in die plastic doosjes verwerkt zit. Samenstellend deel(Helaas geen link, omdat de sessionid in de url verwerkt zit). simpele kleine accu's met een verkoopprijs van 7,65 euri. dat maal 12 = 92 euri. Verkoopprijs. Daar een plasticje omheen gefabrikerd en hop meer dan 100% winst voor de firma dell. En dat is nog veel en veel meer aangezien zij geen verkoopprijzen betalen voor de samenstellende delen.

Het lijkt wel printer inkt. En als consument heb je weinig keus, of je apparaat is (bijna) onbruikbaar of je laat je leegschudden om aan je mobiele behoeftes te voldoen.

Comments

En ga je die Panasonic batterijen nu zelf in het plastic doosje zetten?

Overigens: bij Dell USA schijnt de boel goedkoper te zijn dan NL. Die weblogger van Bijzinnen had eens een kapotte voeding en die was in Amerika aanmerkelijk goedkoper.

Daar heb ik hard over lopen twijfelen, maar het doosje is 'gelast' plastic, dus dat bemoeilijkt de operatie en uiteindelijk vond ik een nederlandse leverancier (IT-Factor: http://www.laptoponderdelen... ) die voor minder dan 100 euri de gezochte accu kon leveren. Dat lijkt me een alleszins acceptable prijs.

Ik bedenk net: hebben ze geen lion versie? Die gaat lang mee...

Ik neem aan dat joe de li-ion versie bedoelt en niet de chocolade reep van nestle met caramel en pinda's? Ik heb/had een li-ion, maar 2 jaar dagelijks gebruik (meestal aan de stroom, en in de tuin en in de trein aan de accu) was blijkbaar de limit voor die accu. Nou wist ik dat die minder was geworden, van de oorspronkelijke 2 1/2 uur was nog een dik uur over, net genoeg om van deventer naar utrecht te reizen of omgekeerd, maar nu wil die niet meer laden enis 10 minuten de max.

Groot assortiment batterijen, eenvoudig betalen, snelle levering in een paar dagen: http://www.allebatterijen.nl/

Maar helaas geen dell. Toch bedankt Aard, zal zeker als mijn andere apparaatskies wat meer stroom nodig hebben deze site raadlegen.

Volgens mij isDell op illegale-batt-razzia. laatst iets over gelezen. Allthough, het moet wel te vinden zijn toch?

Ja, 't is gelukt, nu het wachten bij de brievenbus nog. en dat is prima uit te houden. van nokia op namaak-accu-klopjacht wist ik, van dell? zou kunne, doen ze nix tegen. moeten ze eerst een paar laptops laten ontploffen in iemand zijn broekzak, en dan schreeuwen dat het door een namaak accu kwam. :mrgreen:

Fijn dat het toch gelukt is. heb je geen koude benen meer :D

vanaf vandaag de top 100 online op

http://www.beste100logs2003...

en jouw site staat erin

Een aantal jaren geleden heeft Dell al eens problemen gehad met spontaan ontbrandende batterijen in z'n notebooks. Dat hoorde ik van een vriend die toen bij DSM werkte. Daar hadden ze een heleboel van die dingen gekocht, maar die zijn om die reden allemaal terug gegaan.

previous item: Zadelstoel next item: Random Text Generator
thank you for watching  Creative Commons License