Hoe ben ik hier nou weer terecht gekomen [upd]

Dit is niet mijn weekend, zoveel is nu al duidelijk. Het begon met een voortvarende gentoo installatie, voortvarend tot stage 2 want daarna was het basta over en uit. VMWare houdt niet van Gentoon, en het is vast op te lossen, maar ik heb daar even geen zin in, gentoo was niet het doel van mijn missie. Flop, virtuele machine in de prullenbak en fedora machine gemaakt. Dat ging zoals gewoonlijk van een leien dakje. Oracle installatie gestart en 'blof'. Einde oefening.

Compatibility-packages (backward uiteraard) gedownload, geinstalleerd, installatie gestart en draaien maar.

Nou, eventjes dan, want de volgende problemen dienden zich aan. Vlug even het net afspeuren, ik en vast niet de eerste sukkel die dit probeert. Nou, bijna, weinigen gingen mij voor, en zij die slaagden leken angstig stil.

Suse dan maar? Heej, dat komt goed uit, daar heb ik een machine voor klaarstaan.

Oracle installatie gestart (versie 9, want versie 10 draait echt alleen maar op enterprise Linux) en gaan.

He lekker, dat draait zoals het hoort, in een keer.

Database aanmaken, en heej. Waar is mijn database?

Nou ja, los ik zo wel op. Ik loop naar beneden, pak mijn laptop en SSH naar mijn suse box. Da's vreemd. Ik kom er niet op. Firewall? Nee, die staat open op poort 22. Enfin, ik kan niet SSH'en naar mijn suse box. Met geen mogelijkheid. En ik wil alleen maar een nieuwe oracle machine. Twee dagen onderweg, drie linux installaties, onnoemelijk veel 'rotzooien' met VMWare (lees schijven van elkaars machine overzetten naar verschillende distributies heel erg leuk en handig) heb ik nu een goede oracle installatie die niet lijkt te werken, en een suse box die alleen maar vanaf de console wil luisteren.

Ik ga maar eens boodschappen doen en aan de drank, die problemen zijn er morgen ook nog wel.

Ik zit te googlen naar oplossingen voor problemen die ik eigenlijk helemaal niet wil oplossen omdat ik vind dat ik ze niet had mogen hebben.

[upd.]

okay, mijn oracle probleem is een stukje weg dankzij: suse helppagina.

't stormt

en jawel, het was een putty probleem. Tuurlijk, stom stom stom :|. Oplossing deel1: suse helppagina ssh en dan wel een nieuwe putty downloaden: Putty homepage

Comments

maar belanden op de vaste stek aan de Bagijnenstraat dan maar?

's rotweer man !

hmm, alweer thuis...

hehehe

putty staat standaard op de verkeerde ssh versie

lalalalala

previous item: My only crime is being a geek next item: Rocket Mania
thank you for watching  Creative Commons License