Koekje van eigen deeg?

  

Ik moest vandaag wat knutselen aan de webserver configuratie; veel .htaccess bestanden updaten om referrer spammers naar het bittenbakje te sturen, en toen ik daar toch mee bezig was, direct weer een paar notoire fokke en sukke lezers naar de 403 pagina gestuurd. Iedereen die vaker dan 2 keer per uur zijn rss-readert komt refreshen op die url kan zomaar in de deny list komen te staan.
En toen ik dat had gedaan, bedacht ik me dat ik natuurlijk ook een mooie error page kan toevoegen voor die piepeltjes. Dus wat heb ik gedaan, ik heb van mijn 403 document een RSS paginaatje gemaakt, die heel flauw de tijd in de titel van het item propt.
Bij de meeste rss readers zal nu telkens als ze voor een refresh komen ook daadwerkelijk een nieuw item in de lezer staan (want de titel wijkt af van de vorige titel), met het verzoek niet zo vaak langs te komen (kijk maar). Eens zien hoe snel er een unsubscribe volgt.

Comments

Beetje magere vormgeving, moet ik zeggen ;-)

Vraag me af wat je liever hebt, iemand die je complete pagina meerdere keren per uur opvraagt of slechts een paar bytes aan rss per uur van je weg snoepen....

Als je niet wilt dat iemand van je feeds gebruik maakt moet je ze niet aan bieden, 3x per uur lijkt mij geen overmatig gebruik.

en 12 keer per uur wel? Getallen kan je altijd over steggelen, feit is gewoon dat als ik een paar dagen logfiles volg, ik uitschieters zie van lieden die elke vijf minuten langskomen. En we praten enkel over mensen die de fokke en sukke rss feed volgen. nou update de website van fokke en sukke 1 keer paer dag, en nooit op zondag. You do the math.

mind to share the 40x code van je .htaccess? ziet er goed uit.

btw, steeds meer rss readers doen delta's ipv geheel over halen over kijken naar ethas/head. rss is ["http://willy.boerland.com/m..."|niet] het einde van het internet :-)

groets

bertb

Bert, aangezien het een RSS subdomain is heb ik geen moeite iedereen een RSS 403 te geven, op rss.xiffy.nl staat geeneens een standaard 403 ;-)
En op dit moment is de rest van de .htaccess ( > 2 keer per uur? :arrow: deny ) nog handwerk, ik ga dat automatiseren.

previous item: radio xiffy: At the drive in - In casino out next item: ff doorhalen
thank you for watching  Creative Commons License