legacy

Och kreun. De hele verhuizing ging als een zonnetje met natuurlijk wel een paar kleine irritaties. Zoals de railzen die in een 19" rack de pizzadozen op hun plaats moeten houden. De veelheid van systemen die uiteindelijk toch niet in onze kast bliken te passen is eindeloos.
Maar ach, als je een pizzadoos in zijn kast hebt hangen dan kan je er wel twee zonder rails bovenop leggen.
En toen de laatste doos, een Sun enterprise 220R. Klinkt stoer, maar is louter ontilbaar en oud. Per koerier was 's middags nog een sun toetsenbord langsgebracht omdat de plugjes van die dozen uiteraard niet voldoen aan de huidige standaard.
We zetten die bak op de bodem in de kast en sluiten hem aan. Maar opstarten ho maar. Dus toetsenbord en monitor aansluiten en nog eens proberen. Het eerste en enige wat het scherm ons wist te melden dat er geen toetsenbord aanwezig was. En vervolgens vrolijk stroom slurpen, ventilator draaien en niets doen. Helemaal niets.
En dan, staande op co-locatie op zoek naar spullen. Allereerst vonden we zomaar een sun toetsenbord, meteen die maar even proberen maar ook die werd niet als input device herkend door de machine. L. had het idee een nul modem kabel te maken, maar uiteindelijk bleek dat geen van onze laptops nog een RS232 poort gemonteerd had, dus hier hadden we ook geen ene bips aan.
Ondertussen wordt je langzaam gek van het gezoem van die duizenden en duizenden pizzadozen die overal jullie content lopen uit te serveren. (Zo bleek de machine van geen stijl twee kastejes verderop te staan)
Maar ondertussen bleef de Sun bak dienst weigeren en zoeken we nog steeds een oplossing en is een klant site nog steeds down. Een kleine domper op een geslaagde verhuizing.

previous item: Check next item: pixelart
thank you for watching  Creative Commons License