Linux

Eigenlijk ben ik een freak. Draai windows98, windows2000, 'k ken dos vanaf versie 2.0 windows 3.0, 3.1 en 3.11, en heel veel unix varianten en uiteraard dus ook Linux. De pinguin (tux) vind ik een geweldig sterk karaktertje met een vrolijk kopje. Ik denk alleen dat het beestje een beetje te relaxed is voor wat hij representeert.
Linux is geen Windows.
Afgezien van het feit dat ik vind dat het dat ook niet moet worden ook, het is terug naar school voor de computeraar. Nix was zoals je gewend was. Dingen die je in een vloek en een zucht deed kosten nu uren (toegegeven, dingen die onder windows niet konden of zichzelf constant 'herstellen' naar de situatie die je net dacht opgelost te hebben, die kunnen onder Linux in luttele seconden).
Het is de onmacht die je op sommige momenten hebt die je terug doet grijpen naar Windows. Waarom? Gebrek aan software op je machine die je al jaren op de windows doos hebt staan, het zoeken naar drivers etc. Toch blijft het een leuke stoeiervaring erbij. Lekker stoeien met Linux. En dan KDE als desktop. Maar voordat ik mijn grafische Linux net zo lekker heb ingericht als mijn windows machines? dat gaat nog wel even duren denk ik.
overigens draai ik RedHat 7.1

previous item: Denken als discipline next item: Over linux gesproken
thank you for watching  Creative Commons License