Linux revisited

  

WallpaperIk zal bij tijd en wijle postings over Linux blijven doen. Omdat ik het zo leuk vind, en omdat het zo'n gezellige club van frobelaars is die elkaar graag helpt. Heel anders dan de windows club (de goeden natuurlijk daargelaten).

Als je met linux aan het klooien bent, dan is het van belang dat je je angst voor de command-prompt (soort dos-box maar dan leuker) overwint. Alles wat je grafisch kan doen kan je vaak sneller vanaf de prompt. En meestal met meer mogelijkheden. Als je je op de command prompt kan redden, dan redt je het wel in linux. En wat is er leuker dan de standaard prompt begrijpen? Ook daar is dus een "How-to" voor geschreven, zoals voor bijna elk onderwerp wel een How-to is geschreven. Als je deze link volgt, dan weet je hoe je je kleuren op de prompt goed krijgt, hoe je je werkdirectory in de promp krijt ($P$G onder dos) etc. En het plaatje hiernaast wil ik jullie zeker niet onthouden.

Comments

dus dat linux is wel goed?
dan moet ik maar een overstappen

linux is goed

maar het werkt heel anders dus het is gwoon prusten, daarom heb ik maar voor dualboot gekozen.

linux is opzich niet zo slecht.. er is alleen weinig bekende software voor beschikbaar.. drm werk ik liever met Windows of MacOSX

Ik draai nu 100% met linux en ik wil nooit weer anders ik heb alles aan de praat honderden games office chat programma's een hele mooie 3-d Desktop van Beryl en alles draait soepel, ik heb geen last van spyware, adware, virussen of wat dan ook.

en ik kom al een heel eind in de terminal no problemo

(linux is like a wig-wam, no windows no gates)

previous item: Weblog.com next item: Images, images, images
thank you for watching  Creative Commons License