Move along nothing to see here

  

Dit is niet de eerste keer dat ik mijn hart moet luchten over script kiddies (zie bijv. zoekresultaten: script kiddies of zoekresultaten: scriptkiddies). Ik denk dat het soort gisteren en eergisteren toch wel zijn tragische dieptepunt heeft weten te bereiken. Het begon op de MSN waar een van mijn nucleus collega me attendeerde op het feit dat de demo site 'gehackt was'. Een snelle blik op de site toonde aan dat het er alle schijn van had. Nog even 2 seconden langer kijken was voldoende om mij in schaterlachen te laten uitbarsten. Het briljante hack fenomeen had simpelweg een plaatje over de site heen geladen. Dat was moeilijk. Dat zal wel een paar kilo onontbeerlijk respect binnen de club hebben opgeleverd. Een site 'kraken' waarvan de username en password in vette letters op twee plaatsen op de voorpagina wordt gegeven. Poe poe. Hulde. Dit is toch wel een computerfenomeen waar systeembeheerders trillend als een riet voor huiveren als zijn ip-adres langs onze netwerkkaarten struint.
Achtelijke rampdebiel.
De site heeft echter de nare eigenschap (voor ons hackertje weliswaar) dat elke drie uur er een verse kopie van de site wordt ingeladen, dus zijn hackpoging was weg voordat al zijn vriendjes notie hadden kunnen nemen van de poging.
De turkse hackgemeenschap had de smaak echter te pakken gekregen en een dag later was het alweer raak. Ditmaal op een beter tijdstip, en prompt werd de 'defacement' gemeld op zone-h waar al dit soort snert jochies respect eisen voor al hun fantastische prestaties.

Dan nu het recept om respect af te dwingen onder al je vriendjes en vriendinnetjes. De de volgende google zoekopdrachten en lees de gevonden pagina's eens rustig door. Hoogstwaarschijnlijk kan je op veel van deze sites inloggen met 'admin' 'admin'. Plemp als je binnen bent een content-item van de site vol met een met-refresh of laadt een plaatje met een div'je eromheen over de oorspronkelijke text heen.
Meld je defacement op Zone-h en je bent De Man!!!
Respect!

Comments

Is admin/admin dan geen goede combinatie... shit.. dan zal ik dat snel even aanpassen op mijn ditadres.com/gotroot login ;-)

tuurlijk is dat een goede combinatie getuige: http://www.phenoelit.de/dpl... er zijn maar een paar bakkies waarmee je met die combinatie kan inloggen.

previous item: Still @ groningen next item: muse
thank you for watching  Creative Commons License