Nederland - Duitsland: 0-1

  

Terwijl in duitsland sco vriendelijk doch dringend verzocht werd zijn snavel te houden of met bewijzen te komen over de vermeende intelectual property schending door ibm inzake linux. En toen ze daar blijkbaar niet mee wilden stoppen iets minder vriendelijk verzocht de mond te snoeren.

En dan nu onze eigen overheid, die zowaar een open-source platform heeft (dat ooit op windows draaide, en na de ophef keurig op linux overgestapt maar dat terzijde.) Getriggerd door ushering in banality gelezen wat onze vrienden van ososs voor boodschap hebben aan nederlandse overheidorganen inzake de ruchtmakende zaak sco vs. ibm.

Nou. Dat was schrikken. Of de heren van de ososs weten iets wat werkelijk niemand anders weet of het zijn de grootste stomme angsthazen die er ooit op deze wereld hebben rondgelopen en durven niets maar dan ook niets te ondernemen.

Betaal vooralsnog niet het verzochte bedrag, maar verzoek de partij om concreet aan te geven welke inbreuk zou hebben plaatsgevonden.

Ha gelukkig er wordt in elk geval niet gezegd dat het wellicht verstandig is om over te gaan tot automatische incasso. Echter:

"Houdt in gedachten dat de claim op waarheid kan berusten en staak vooralsnog de verdere distributie van Linux. Door verdere verspreiding zou de overheid namelijk mogelijk inbreuk blijven maken op de software."

(quotes uit pdf document: notitie gedragslijn linux, sco)

Nou ja we willen altijd als land het braafste jongetje van de klas zijn. In plaats van het duitse voorbeeld te volgen en de mannen van sco vriendelijk doch dringend verzoeken hun snavel te houden of met bewijzen te komen (dat doen ze niet, ze moeten de zaak in de us of a eerst uitmelken)

Handig zo'n platform van de overheid. Hef jezelf direct op ook, dat scheelt weer een paar miljoen euro op aan de schatkist. Kunnen jullie weer leuk microsoft licenties kopen en dingen gaan doen waar jullie verstand van hebben, point and click.

Comments

Wat heb ik destijds gelachen om die overheidssite die op win draaide.

Weer een bewijs dat onze kenniseconomie behoorlijk achterloopt. Angsthazen.

previous item: CVS Autoserver next item: Jottem
thank you for watching  Creative Commons License