Need for speed -underground-

  

Vanaf versie 2.0 van need for speed speel ik het spel trouw op de PC. Lekker scheuren, fantastiche graphics. Maar in de vaart de volkeren bleef Electronic Arts achter. Alle opvolgende versies hadden een groot nadeel, ze deden het niet op windows 2000. En mijn hardware kon echt niet meer draaien op die oude zooi van windows 98. Problemen alom dus, en in het afgelopen jaar heb ik tot mijn spijt niet meer mijn favoriete versie, NFS 5; porsche edition kunnen racen.
En toen was daar de wederopstanding van NFS, Underground.
Een vergelijking tussen de twee spellen. Allereerst is het grafisch geweld in NFSU uiteraard beter dan in zijn voorgangers, de achtergronden staan als een huis, en als je rustig meekijkt terwijl een vriend aan het racen is kan je je echt verbazen over de hoeveelheid details. In een woord schitterend. De wagens voelen goed aan, en tussen de diverse merken voel je ook echt verschil in rijgedrag. Ook hiervoor petje af.
Het mooie van de NFS reeks is dat je naast gewoon lekker scheuren ook in 'evolutie-mode' kan spelen. Je begint met een wagen, en door races te winnen kan je je wagen optuigen met allerlei leuks varierend van stickers tot nieuwe motorblokken die de prestaties positief zouden beinvloeden. Ikzelf vind de evolutie mode zeer verslavend, net zolang blijven scheuren en knokken totdat je eindelijk weer een stadium hebt afgerond opdat je nieuwe parcours kan rijden met nieuwe tegenstanders. In underground gaat me dit tot nu toe goed af, en afgelopen nacht weinig geslapen.
Is underground in alle opzichten beter dan de voorgangers? Nou niet echt. Zo mis ik de 'playback' option. Niets was zo lekker als na een gewonnen rit een shagje te draaien en achteroverleunend je prestaties nog eens te aanschouwen. Dat is er nu niet meer bij.
En ook tegen vrienden op het netwerk spelen behoort helaas tot de verleden tijd. Willem kan zich de nachten nog wel herinneren waarin wij onze porches door de Alpen stuurden of over de duitse autobahn lieten scheuren. Hilarische momenten die tot het verleden behoren. Je kan wel online gaan om op het internet te spelen, maar juist dat intieme van het netwerkspel met je tegenstanders in dezelfde kamer is weg. Zeer spijtig.
Ach eigenlijk wil ik maar een ding; de porsche edition met deze grafische engine die werkt op windows 2000, tot die tijd zal ik met heel veel plezier dit spel spelen.
En binnenkort eens kijken of ik de polskaya op het netwerk tref.

Comments

Heel leuk spel, inderdaad! Lekker scheuren met sjonniebakken :)

Nu enkel nog hopen dat ik er kan afblijven met de examens in het vooruitzicht :/

Ik ergerde me een beetje aan het catch up effect in Underground. In de latere races van 6 rondes kun je de tegenstander de eerste 4 rondes makkelijk inhalen, maar in de laatste 2 ronden kom je er niet meer voorbij. Je moet dan gewoon er achter blijven rijden en hopen dat de tegenstander ergens tegenaan crasht. En als je achterligt rijdt de tegenstander weer zo langzaam dat het lijkt alsof ze in de derde versnelling blijven hangen. Vond dat zeer frustrerend :)

Je kan inderdaad rare capriolen uithalen en toch nog winnen, zoals je in een wit busje boren, even wat tegenstanders meenemen, drie keer over de kop rollen en vervolgens gewoon gas geven :|

En een sjonniebak maken is geen probleem nee, golf gti kiezen, wat kenwood en alpine stickers erop, zwart getinte ramen en scheuren maar.

Op het juiste moment schakelen doet veel (perfect shift), en die nitro (of was het turbo?) ook :)

Xiffy, wij zijn zelf ook behoorlijk Need for Speed - aholic en baalden dus ook van die multiplayer optie die eruit gesloopt was. Maaarrrrr... het is wel mogelijk. Er is inmiddels een server en client uitgekomen. Ben alleen de URL ff vergeten. Houd anders mijn pagina in de gaten, dan zet ik de link daar wel op mijn weblog.

Zal ik in de gaten houden, alvast dank!

De link en uitleg staan erop. Succes

Kijk hier: http://www.actiontrip.com/c...

dan kan je alles vrij 'spelen'

Hee mensen, ik heb even wat hulp nodig :)
Ik heb namelijk laatst nog eens Need for speed underground 1 gekocht voor op de pc.
Als ik dan de cd erin stop, laad hij mijn need for speed most wanted client, met de layout van need for speed underground 1.
Ik heb nergens informatie hierover kunnen vinden dus ben ik hier en daar wat rond aant vragen.
Ik zou het spel graag nog eens willen spelen, vandaar.

Als iemand een oplossing weet, mail mij dan a.u.b op dit e-mail: Dennis_dr@live.nl

Alvast bedankt
Dennis :)

previous item: Carpoolen sucks next item: Leugens over passief roken
thank you for watching  Creative Commons License