Nucleus, deel 2

Het zal jullie wel niet ontgaan zijn en anders so what. Greymatter is er uit, nucleus is er voor in de plaats gekomen. Het begon allemaal afgelopen vrijdag toen een rebuild van de site om onverklaarbare reden 15 minuten duurde. terwijl daarvoor een minuut nog voldoende was. Eerdere ervaringen met bucleus opgedaan waren hardstikke goed, dus vandaag maar doorgezet. Nucleus PHP en MySQL. Er zal de komende weken nog wel het een en ander opgelost moeten worden, maar het leeuwendeel draait. De rest ga ik in allen rust oplossen. Nieuw: Commentaar direct zichtbaar, <div> in plaats van tabelletjes, nieuwe skins en templates. Vanaf nu weer (on)regelmatig postjes op dit adres

Comments

Die staat inderdaad op de lijst 'nog te doen'. Alleen Greymatter houdt er een andere nummering op na als Nucleus. Dus ik ben op zoek naar hoe ik die twee kan linken. Suggesties zijn welkom.

Ikzelf heb onlangs ook de overstap van GM naar Nucleus gemaakt. GM is intern een drama (zie: http://.../). Trouwens net (om zoekmachines met oude gegevens te vriend te houden) de oude GM-files laten doorlinken naar een Nucleus-aanroep.

Netjes.

Greymatter wordt inderdaad abnormaal traag na verloop van tijd. Bij mij zakte het van die 15 minuten waar jij het over hebt naar meer dan 2 uur en server-time outs bij het plaatsen van berichten. Die traagheid blijkt trouwens voornamelijk aan de reacties te liggen.

Nucleus werkt erg fijn. Ik heb er ook mee getest, maar mijn database was te klein om een beetje fatsoenlijk een archief bij te houden (en de server van mijn host die in safe-mode draait bemoeilijkt ook wat dingen).

Maar Bob's pivot lijkt ook een stuk sneller dan Greymatter te zijn (ik zeg lijkt omdat Greymatter als je het net gebruikt ook snel is).

previous item: TV 7 next item: Kurkbootje
thank you for watching  Creative Commons License