Pataya!

Terwijl jullie in de sneeuw en hagel zitten, spenderen wij met onze rood-verbrande kopen wat tijd in het Pittoreske plaatsje Pataya in Thailand. Dat pittoresk mag je met een grote korrel zout nemen, allemensen, als je denkt dat je alles gehad hebt, dan moet je toch eens hier komen. Heel Thailand is een grote toeristenfuik, en wij denken / vrezen de top aller fuiken op dit moment gevonden te hebben. Op het strand zelfs moet je de verkopers als vliegen van je af slaan. Geen alinea kan ik in mijn boek lezen of ik heb alweer nee moeten zeggen tegen een afschuwelijke tattoo, een voetmasage, een bakje eetwaar, een ijsje, een meisje of een drankje.
Het weer maakt veel goed, maar als ik kon vluchten, ik denk dat ik dat gedaan zou hebben. Nog anderhalve dag en we worden terug gebracht naar Bangkok om vervolgens naar Cambodja te vliegen. Daar kijken we erg naar uit. Eerst Ellen opzoeken die al 5 maanden in Pnohm Phen verblijft, en dan naar Ankor Wat; de tempel der tempels.
Overigens, in de rest van Thailand, dus niet in Pataya is tempelen echt geweldig. Uitbundiger dan de Japanse tempels. Aardige lieve mensen (op tuk-tuk en taxi chauffeurs na), heel open en niet te beroerd voor een praatje. Heerlijk eten, mooie natuur en fantastisch weer.

Comments

Tempelen noemde ik vroeger wel "wat lopen".

previous item: Een zonnige groet uit Thailand. next item: _Vorfas_ posted a photo: Ayelen & Brooksie Little nun: Vicky...
thank you for watching  Creative Commons License