rss en context

  

Op duimdog vandaag een stukje met een interessante gedachte over de wildgroei aan soorten RSS feeds en hoe je die zou kunnen beteugelen. Het idee; alle applicaties schrijven zich in bij hun eigen leverancier voor just in time informatievoorziening; bugfixes, nieuwe releases etc. Alle applicaties hun eigen micro rss reader. Een interessante gedachte, aangezien RSS (en dus ook Atom) meer en meer wordt gebruikt om gebruikers ergens op te attenderen.
En als je alle rss feeds bij elkaar in een applicatie gooit, zoals bijvoorbeeld awasu dan krijg je na verloop van tijd 'chaos'. Je bent geabboneerd op feeds die je al lang niet meer intereseren, je bent php ontwikkeling bezig en je aandacht wordt heel even afgeleid door een nieuw item op boingboing. Hoe zeer je ook tags aanbrengt, mapjes en submapjes en ga zo maar door. RSS readers kennen geen context. Context is dynamisch. Het zou mooi zijn als RSS lezers de context waarin je bezig bent zouden kennen zodat je RSS feeds beperkt worden door de contaxt waarin je je op dat moment bevindt. Context van applicaties of websites die ik op dat moment open heb. Zelf te definieren contexten. Als de eenvoudigste manier om dat te implementeren zou zijn door alle applicaties te voorzien van hun eigen rss readertje met voor geprogrammeerde feeds, so be it. (maar we zullen dan direct extra functionaliteit gaan wensen die we wel in onze echte rss-reader hebben).
Maar een rss reader die je 'context-applicatie' laat kiezen bij een bepaalde feed, net zoals je een applicatie aan een bestands extentie kan koppelen, zo zou je een feed aan een actieve applicatie moeten kunnen koppelen. laat deze feed zien als ik 'openoffice' open heb

previous item: weekcd: Kraftwerk - Computer world next item: ijdelheid
thank you for watching  Creative Commons License