Spam crasht mailprogramma

thunderbirdZo bont had ik het nog nooit meegemaakt, thunderbird bleef maar crashen.
Geen nood, nieuw profiel aanmaken en alles zou wel weer moeten werken. Dat dacht ik, maar ik had het mooi mis, thunderbird bleef spontaan crashen. Soms na een halve dag of als ik geluk had een hele dag, maar vaker na enkele minuten.
Geen nood, ik download gewoon de allernieuwste Beta, momenteel 2.0 beta 2. Opstarten, lezen en probleem opgelost. Of toch niet. Het was blijkbaar een halve dag crash want ineens vloog thunderbird er weer uit. Op twee verschillende machines (ik paniekeerde) nu hadden al mijn werkstations dit probleem en ik ben afhankelijk van email. Zoeken op fora, bij thunderbird bugs, niets hielp. Thunderbird crashte. En het moest aan mijn mailboxen (imap) liggen. Het kon niet aan thunderbird liggen aangezien dit opeens op twee verschillende machines in twee verschillende versies gebeurde.
Gisteren stuk voor stuk mijn mailboxen uit geschakeld. Tenminste dat was het plan. Zodra ik de spam folder op inactief zette was 't over.
Thunderbird bleef eindelijk weer zijn rondjes draaien zonder irritant te claimen dat ie er mee uit ging scheiden.
Mocht je email programma er zo maar eens mee uitscheiden? Gooi je spam eens weg. Worked for me.

Ondertussen draait dus wel op één station beta 2. Om heel eerlijk te zijn, er is niet veel veranderd, tenminste niet iets wat direct in het oog gesprongen is. De veranderde new mail tooltip, en eenvoudige gmail configuratie zijn de twee zaken die me zijn bijgebleven. Maar voor mij hoefde er ook niet veel te veranderen. Voor mij is het toch al de beste email client.
Download: Thunderbird (momenteel versie 1.5)
Thunderbird beta 2

previous item: he wat gek, een Mac next item: codename: operation spamalot
thank you for watching  Creative Commons License