Stop esso

  

Vroeger was het makkelijk, was je links dan was je tegen shell. Waarom? Shell deed foute dingen in zuid afrika, en wij waren voor goeie dingen in zuid afrika. Dus slangetjes doorsnijden (voorwaar geen eenvoudige klus) en flink protesteren, op de snelweg de shell pomp rechts laten liggen en het kwam weer goed met het geweten.
Tijden veranderen. Zuid afrika kent een democratie, apartheid lijkt ver achter ons en shell heeft beterschap beloofd. (Nigeria?). En de nederlander telde zijn airmiles en surft nu via 12move. Stop esso
Nieuwe problemen met de oliemaatschappijen lijken van veel kortere duur en gaan voornamelijk over de prijzen en de winsten. Hoewel milieu nog niet zo heel lang geleden een halszaak was voor bijna elke nederlander, tegenwoordig kan je je dat al niet meer voorstellen. Het geharewar en gekissebis over de oplossing van de problemen hebben de interesse danig laten afnemen.
En dan is er die grote andere aarde, u weet wel we leven met zijn allen op een planeet, en de verenigde staten lijken een planeet op zichzelf. Het verdrag van kyoto? Nooit van gehoord, wij hebben het recht om 's werelds grootste vervuiler te zijn.
En dus tekent de vs dat verdrag niet, en een oliemaatschappij maakt het wel heel bont, esso. Van alle maatschappijen zijn het deze bush vriendjes die in bijna alle energie commissie's in de vs de dienst uitmaken. En als een maatschappij er alles aan gelegen is om zoveel mogelijk olie te verbranden (nadat we het gekocht hebben uiteraard) dan is esso het wel.
Hier kan je van bush een pinokio maken. En op de site van Stop esso kan je eens rustig nalezen waarom deze oliemaatschppij onze afkeuring verdient.

vlug mijn tijgertrends omzetten naar airmiles

Comments

Het gaat zowel in IE als Moz niet goed met dat e$$o plaatje.

Jawel, met witte achtergrond zie je de blauwe lijntjes om de letters niet, transparante gif ....

ik maak hem wat lichter

Ok, dan ligt het aan mij dat ik het begin van de eerste zin onder de plaatjes zie verdwijnen. ;-) Vast afkickverschijnselen van het roken. Niet op letten, het is geen big deal tenslotte. ;-)

Kijk, dat kon ie toch niet hebben h

:mrgreen: Nee dat kon echt niet wat er daar allemaal gebeurde. 'tZag er zo netjes uit in Moz. En ik was inderdaad gewoon tekst kwijt in IE. Ik haat browsers.

Zie ook archief milieudefensie:

http://www.milieudefensie.n...

previous item: XUL next item: Nameprotect - be gone!
thank you for watching  Creative Commons License