't is weer eens druk

Zoals altijd, zodra het werk teveel tijd vergt (in elk geval meer dan waar de baas je voor betaald) dan blijven de logjes uit. Niet zo verwonderlijk, want de meeste logjes hier zijn door het web geïnspireerd. En druk met werk betekent minder lezen.
Maar, ach daar kom ik wel weer overheen. Wat me meer zorgen baart is de onverminderde drang van de spammers om het web vol te kalken. Het lijkt tegenwoordig werkelijk willekeurig wat ze in de reactiepanelen, contactpanelen, referrer logs en trackbacks plempen. Commentaar zonder links, om uiteindelijk filter-rot te bewerkstelligen, het 10.000 willekeurige woorden opstel en de laatste referrers die gevuld zijn met meerdere links naar willekeurige sites die ze proberen te spammen. Let wel, daar waar normaal gesproken 1 verwijzende website hoort te staan vullen de heren blik-vlees met 10 of twintig tegelijk. Je weet meteen dat het spam is, maar de filters natuurlijk nog niet.
Ik word er knap ziek van en heb vandaag de reactie panelen een tijd uit gehad omdat er weer een "willekeurige-woorden-zonder-link" storm aan de gang was. 't Staat allemaal weer open, maar ik betwijfel of dit langdurig zal zijn. Ik heb het wel een beetje gehad met het liefdewerk oudpapier vechten tegen semi criminelen die geld verdienen met mijn plezier vergallen. Heel soms denk ik wel eens dat ik daar ook maar eens een paar boterhammen mee moet gaan verdienen. Ik heb genoeg van hun technieken bestudeerd om een gemiddelde spammer te zijn en het is vast enerverender dan je vrije tijd spenderen aan logjes schoonmaken en spambots observeren.

previous item: International Filmfestival Rotterdam in Groningen next item: ooPixel
thank you for watching  Creative Commons License