Terribly Happy

terribly-happy_0.jpgVrijdag eindelijk weer eens naar de film geweest, de donkere dagen en IDFA voor de deur, en dan is het nog maar even voordat het IFFR weer losbarst. Dus het bioscoopbloed begint weer langzaam te pompen.
Een blik op het lijstje films wat we konden gaan zien maakte de keuze eenvoudig, Terribly happy zou het worden. Dit Deense staaltje filmkunst had onze aandacht al via de krantenrecensies weten te wekken.
En het was een goeie film, vakkundig werd er een verhaal verteld waar je stukje bij beetje werd ingezogen, je zocht samen met de hoofdrolspeler antwoorden. De wereld achter het gezapige dorpje krijgt gaandeweg een gezicht. Het is een gezicht dat je doet denken aan 'Fargo' van de Coen-brothers, maar ook aan 'the League of Gentlemen'. En de politieman uit de grote stad past zich langzaam aan. Leert de plaatselijke mores en wint langzaam een plaats in de gemeenschap. Een gemeenschap waar hij niet wil zijn, maar hij is overgeplaatst vanuit Kopenhagen en hem is er alles aan gelegen om zo snel mogelijk weg te komen uit het stadje op Jutland. Waarom hij Kopenhagen moest verlaten en wat hij achter heeft moeten laten wordt ook langzaam ontrafeld, door de dorpsgenoten.
xiffy-rating: 4 ballen.

previous item: Bloc Party – Where Is Home? next item: via bnd_039.jpg (JPEG-Grafik, 474x694 Pixel)
thank you for watching  Creative Commons License