Todo:

  

De afgelopen twee dagen dan intensief gebruik gemaakt van mijn Linux (Mandrake 9.0) werkstation. Heerlijk, phoenix als browser, kate als editor. Op het werk is er een project gestart met een echte Linux server, dus kan ik met mijn werkstationnetje er net iets makkelijker bij.

Als je zo intensief werkt, dan mis je een aantal zaken. Allereerst mijn tweede monitor, maar dat is eigen schuld dikke bult. Op deze machine draaide Mandrake 8.1 met de juiste video drivers voor mijn Matrox G400. Totdat ik wilde ugraden. Nou ik kan u verzekeren, een upgrade van een 8.1 naar een 9.0 van Mandrake lijkt te werken. LIJKT. Want bijna alles is stuk daarna. Geluid, muis, applicatie links. Soms wel en soms niet opstarten van KDE.

Dus een schone installatie van Mandrake. Dat bracht alles weer tot leven, ware het niet dat ik nu de videodrivers niet kan installeren, verkeerde libraries ...(lees te nieuw). Dus die ga ik straks maar op een andere linux bak compileren en overzetten zodat ik mijn tweede monitor weer kan zien. En dan is er nog het gemis van de duimknop. Dit is een algemeen verschijnsel onder linux. De X-server waar alle window managers op draaien kent maar 5 knoppen, links, rechts en midden klik en wieltje op en neer. 5. En dan is het op. Gelukkig kan je wat extra software installeren en die de overige knoppen laten afvangen en daar specifieke acties laten gebeuren. Dus duimknop in Phoenix = ALT + <- (Back in browser). Duimknop in Kate de editor? CTRL-C denk ik.

Daar ga ik uitkomen, maar dat wordt dus weer een avondje stoeien met software ....

En Mandrake 9.0 is een prima distributie. Lekkerder dan red hat 8.0 naar mijn bescheiden mening.


[update]

Matrox dualhead is alive and kicking. Dit heb ik op deze machine gemist zeg.

Linux forum @Matrox, veel gelezen ..(kostte weer meer tijd dan verwacht)

[/update]
previous item: Herberg de Leeuw next item: Hoe word ik een goede chauffeur?
thank you for watching  Creative Commons License