Verschil?

Vraag aan xml 'experts' Is er een verschil tussen de volgende twee tags?

<Tag attribuut1="waarde" />

versus:

<Tag attribuut1="waarde"></Tag>

Ik verkeer in de veronderstelling dat beide schrijfwijze identieke gegevens weergeven, maar in elk geval een applicatie heeft moeite met de tweede schrijfwijze. En nou wil ik graag weten welke partij hier blundert; Ik? of die applicatiebouwer die de tweede notatiemethode categorisch afkeurt ...

Comments

Allebei correct.. sterker nog.. als een tag geen waarde bevat.. hmmm slechte woordkeuze.. een value heeft dan behoort de parser er zelf een <bla /> tag van te maken.. althans.. dit doet de java parser in ieder geval. Roxen is correct hierin dus.

Dat doet Roxen dus helaas niet, die maakt de sluittag aan. (en doet nog een heleboel andere dingen niet fijn, maar daar kan ik een heel weblog over volschrijven)

Voor een XML-parser zijn beide schrijfwijzes identiek. Die applicatiebouwer heeft waarschijnlijk z'n eigen parser in elkaar geknutseld.

Enfin, dat dacht ik dus ook, maar die applicatiebouwer, microsoft weigert de tweede variant in een .asx bestand te lezen. Het 'ref' tag wordt alleen gezien als je de eerste variant gebruikt... (zie ook: http://msdn.microsoft.com/a... )
Dat zou geen probleem zijn, dan genereer je toch gewoon de eerste variant. Alleen Roxen (http://roxen.com/ ) schrijft doodleuk de tweede variant uit als je de eerste probeert weg te schrijven.
Arrgh, om de tools heen moeten programmeren is het leukste wat er is :-(

Microsoft... Is dat geen antwoord genoeg dan?

Eigenlijk wel, maar je blijft hopen en denken dat zo'n club zijn XML toch zou kunnen lezen. Zeker als de documentatie gezellig verkondigt dat <Ref href="URL"></Ref> de juiste notatie is. (bron: http://msdn.microsoft.com/l...)

previous item: La Linea next item: Op stelten...
thank you for watching  Creative Commons License