Why i hate flash

  

Ik heb een hekel aan flash. Gewoon. Een enorme hekel. Ik heb ook een hekel aan een heleboel andere zaken, maar die laat ik even terzijde. Ik heb het nu over flash. Van macromedia.

Kijk een klikkerdeklik shoot-em-up ik ben de bink en maak leuke animatties flash filmpje? Perfect prima leuk.

Maar dan komt macromedia met flash nummer zes en he wat leuk in 't nederlands rijmt dat. En dan gaan de heren (ja helaas het zijn vooral heren) er mee weg rennen en denken er applicaties mee te moeten bouwen. Leuk, spannend interessant.

Maar hoe hip dat ook mag lijken lieve lieve flash ontwikkelaars er bestaat een klein probleem wat in de afgelopen jaren alleen maar ereger lijkt te worden. Terwijl de hele grafische wereld (terecht) lijkt de accepteren dat een scrollbar een scrollbar is, (ja dat balkje aan de rechterkant om omhoog en omlaag te kunnen) denkt elke flash programmeur dat die dat ding zelf moet bouwen. En die gaat daar dan over nadenken, en die gaat dan zijn gedachten implementeren.

Niet doen. Echt, je talenten liggen elders. Een scrollbar is een scrollbar. geen verborgen pijltjes ergen op je scherm. We zijn het gewend, we willen jouw briljante idee niet eens zien, we willen een scrollbar.

En muiswieltjes. We rollen tegenwoordig door pagina's, niet scrollen. En met flash is het blijkbaar heel, heel moeilijk om naar het muiswieltje te luisteren.

En dat is rot. Ik surf, klik, klik, draai draai, heej een flash site.

Mijn hele motoriek stopt. Alles stokt, omdat ik me door jullie flash-applicatie moet worstelen.

Nou maak je geen zorgen. Ik doe het niet, ik worstel niet door jullie applicatie heen. Ik ga me niet jullie briljante manier van navigeren aanleren, ik blijf koppig.

Dus mijn idee, als jullie willen dat flash echt groot gaat worden, leer dan alsjeblieft die wij weten het beter houding af en leer te luisteren naar het publiek, we zijn iets gewend, wij hoeven jullie trucjes niet te leren, leer eerst onze manier van werken en kom dan terug met briljante flash sites die beter zijn dan html.

Comments

Idem voor die lelijke Javascripts die de source van een "ontwerper" moeten beschermen door de rechtermuisknop te blokkeren. Die scripts blokkeren vaak ook meteen het scrollwiel, dit alles natuurlijk in verband met de veiligheid.

Bwaah, denk dat ik maar even een flashspelletje ga spelen om af te koelen ;)

Ik HAAT Flash ook. Dom poticht formaat dat je constant ergert met lange preloaders, muziek (leuk als je mp3 aan 't luisteren bent, ... 'k Zie er ni veel voordelen in

Wow marcel (a.k.a schaap.tv) mooie omkat zeg. Da's het 'nadeel' van alles via rss lezen. Je mist al snel een omkat. Maar als je leuke flash speeltjes zoekt? hop naar http://schaap.tv/ !

Manamanah is lachen!

De mooiste sites zijn meestal wel Flash sites. Het preloaden is wat ambetant, maar echt ZO lang moet je meestal ook niet wachten. En wat is een flash site met maffe animaties, filmpjes en tekeningen zonder muziek en geluidjes? Maar ik geef toe dat ik het zelf ook eerder voor HTML sites heb, ook al heb je met flash veel meer mogelijkheden op vlak van design. Maar er zijn idd een hoop nadelen bij Flash ...

Flash is zoals schaken... je kan een flashsite maken op verschillende niveau's... en als je oog ook wat wil kan flash enorm veel opleveren! En wat flash 6 betreft... man, je moest eens weten wat Flash nu allemaal kan. Ocharme jij (die geen naam achterlaat LAFAARD bovenaan), hoe kortzichtig je kan zijn. Als je echt beweerd zoveel ervaring te hebben en je al kwaad maakt in gestylde scrollbars... auch man, blijf dan achter je commodore 64 met GVA schermpje zitten in de prehistorie. De wereld zal zonder jou ook,wel verder ontwikkelen. En je zal zien... FLASH RULES!

Ik ben niet zozeer een anonieme lafaard alswel de alomtegenwoordige auteur van dit weblog. Voor mijn publiek hoef ik me niet voor te stellen, voor jou blijkbaar wel.

Tevens bljkt wel dat je niet echt begrijpend kan lezen, aangezien ik nooit gesteld heb dat ik iets tegen gestylde scrollbars heb. Ik heb iets tegen verminkte en invalide scrollbars die niet werken zoals ze zouden moeten werken. Scrollbars die je niet met de muis kan klikken en een locatie balk waaraan je niet slepen, scrollbars en textarea's die niet naar het muiswiel luisteren. Daar heb ik een hekel aan. En uit jouw woorden meen ik te mogen afleiden dat jij duidelijk wel een flash ontwikkelaar bent. Fijn voor je, maar ik hoop dat de sites met flash die jij maakt dan wel een gebruiksgemak hebben die ik gewend ben van een moderne browser, want dat is het punt wat ik hier duidelijk probeer te maken.

Sites in flash gemaakt zijn bijna altijd kreupele sites die zich moeilijk laten navigeren.

Dit is dus WEL een goede flashscrollbar: http://www.mediasparkles.co...

nou alleen nog naar het muiswieltje leren luisteren. :evil:

De combinatie rules! De mafste en beste sites zijn voor 50 a 75% flash-based met een php/sql/xml backend. 100% html sites zijn tegenwoordig wel pass

Stelletje zeikerds :lol:

Helemaal met originele bericht eens. Ik ben van mening dat je alleen flash moet gebruiken als je een bepaald image wilt uitstralen (een film bijv die een website nodig heeft of een nieuwe productlijn). Zodra het informatief is (99% van het internet) hou het dan lekker bij html. 1000x zo snel en gemakkelijk lezen, copy pasten, printen etc.

Jezus, allemaal cda-stemmers zeker??

Inderdaad stelletje zeikerds...
Een website moet doel en dus ook doelgroep gericht zijn. Dat is het belangrijkst.

Creativiteit in vormgeving en scripting krijgt van mij respect...
Geld voor flash of (X)HTML

ik schijt ook op flash, ik wil gewoon informatie, bare on the metal alfabet, niet van die schijt animaties. Just oldskool!

yeah "oldskool" tis precies lang gelede da ge naart school zijt geweest
ni opgelet mss
en daarbij flash rulezz
tis gewoon de toekomst en ik vind et erg dat er weer zo van die rotzakke zijn die denke da ze interessant zijn door iets af te breke da veel te moeilijk is voor hun

Jongensjongens, maak je toch niet zo druk! Er is toch genoeg te vinden op het hele internet. Ik bedoel als je je al stoort aan een scrollbalk, waarom zet je dan

hahaha zoooooo 2003, je moet het zo maar zien; voor ieders wat wil he...

previous item: Uit de inbox next item: Noam Chomsky on Iraq
thank you for watching  Creative Commons License