Zo'n mooi woord ...

  

Procrastination (procrastinatie)

Procrastination, the habit of putting tasks off to the last possible minute

De klank van dit woord heb ik altijd mooi gevonden. De betekenis word me echter langzaam duidelijk. Uitstelgedrag. Om door allerlei legitieme redenen ergens niet toe komen. Om vervolgens je helemaal kapot te maken om er iets uit te krijgen. Herkennen waarom je uitselt is denk ik halverwege een iets evenwichter invulling van je tijd.
De volgende pagina's komen van de Leidse universiteiten zijn dus redelijk op studeren en examen doen gericht, maar met een beetje fantasie kan je dit prima vertalen naar je eigen situatie.
Hoe procrastinaat ben jij?.
Stel je eigen smoezen top10 samen.
Zo, dat weten we dan ook weer. Ik stel uit. Volgens de test. Maar dat is geen nieuws, dat wist ik wel. Alleen dat dat mooie engelse woord wordt gebruikt om dit te omschrijven, dat wist ik niet. In de smoezen top 10 samenstellen miste ik wel een categorie die in het volgende duidelijke engelse artikel (Overcoming Procrastination) wordt genoemd; perfectionisme. Dat onvervulbare verlangen om telkens iets te produceren waar iedereen tevreden mee is. En dan is tevreden een ondergrens van het verlangen.
En nou heb ik het geluk dat ik vaak slaag in dit verlangen. Maar het zou zoveel prettiger voor mezelf kunnen. Door gewoon iets minder van mezelf te eisen. Te accepteren dat het niet perfect is, maar wel werkt. In te zien dat iets wat wel werkt beter is dan niets wat veel beter zou gaan werken...
Ik word pas pragmatisch (wat echt een hele goede oplossing is voor procrastinatie) als het (te) laat is. Even wat peper in mijn kont en "Let's DO it!" (say it like you mean it)

Comments

Zucht.. Uitstellen, ja daar kan ik ook wel wat van helaas. Ga nu gelijk aan de slag dan maar ;-) Haha!

previous item: Oh draadloos ! next item: Let me in
thank you for watching  Creative Commons License