Zondetijd

  

In gedachten zat ik hier eenheleboel te typen over onze onvergetelijke Australiereis. Het mocht niet zo zijn. Uit mijn vorige postje blijkt al dat mijn hoofdsysteem de geest had gegeven. Vroeger kon dit me tot wanhoop drijven, zoals je wellicht nog kan herinneren. Wederom een probleem met de schijven. Zelfs een 1+0 Raid blijkt niet bestand tegen mijn noodlot.
Berustend gisteren niets gedaan. TV kijken, beetje krant lezen, enorme stapel oud papier maken terwijl we de post doornemen. Een nog gigantischer berg aan spam wegwerken. Commentspam, referrerspam, emailspam. Ongevraagde meuk. Meuk waardoor je heel soms denkt dat je de stekker er maar eens uit zou moeten trekken.
Vanochtend een nieuwe schijf gehaald en het systeem opnieuw opbouwen. Morgen heb ik hem weer nodig. Werk wacht. Gelukkig geen paniekmail vanuit het hoofdkantoor, dus ik kan langzaam aan mijn taak beginnen. De nieuwe schijf wordtgeformatteerd. De oude vallen nog ergens onder garantie, de data is voorgoed verloren, 400Gig aan zooi en programmatuur. De belangrijkste dingen staan op een backup, maar bij systeemherstel blijkt hoeveel je toch mist. Aan instellingen, aan programmatuur, aan tweaks. Soit.
Kostbare tijd en flink in het geheugen graven helpt al een heleboel.
Als dat klaar is, dan komen de Australie foto's online. En dan ook de verhalen. Van hoosbuien, van links rijden, van tropische temperaturren waar ik nu nog zit te dromen, van de tijdsverwarring waaraan je lijdt na een lange reis die kant op, van kangeroes, slangen en wallibies, van het moment dat ik in een Austalische krant moest lezen dat Theo van Gogh was vermoord. Van het moment van complete stilte op onze camping, dat zelfs mijn gedachten even stilstonden. En de stroom aan gedachten die toen mijn pen verliet.
Tot die tijd zullen jullie het hiermee moeten doen, en mijn technische geneuzel over schijven en raid systemen waar ik ook al geen vertrouwen meer in heb.

Comments

We wachten met spanning op de verhalen en de foto's, maar ook het technisch geneuzel heeft de aandacht.

Ik typ dit vanaf Isildur. Langzaam, heel langzaam wordt die weer tot leven gewekt. Ben alleen nog een schijf fysiek 'kwijt'. Dus straks nog even met wat kabels peuren. MP3's en al mijn downloads staan gelukkig op de gedeeltelijk in tact zijnde cluster. Netwerk maakt weer overuren :D

klinkt fun. NOT.

doet me eraan herinneren dat ik nog steeds cybertron even opnieuw moet installeren, nadat ik de wireless kaart erin heb geschroefd. dan kan die eindelijk ook naar z'n uiteindelijke bestemming. of dat nou de zolder wordt (geen last van het lawaai) of toch mijn studio/kantoor (fysiek direct toegankelijk) ben ik nog niet uit. maar hier beneden met ethernet rechtstreeks aan de router is toch niet ideaal.

previous item: daar zijn we weer next item: dienstmededeling: ICQ e.d.
thank you for watching  Creative Commons License