Curriculum Vitae

Personalia Drs. A.D. Verschoor
Graaf Florisstraat 105-A
3021 CE Rotterdam
010 4140825
062 8238803
Appie.Verschoor@xiffy.nl
Geboortedatum 02/12/1966
Huidige functie Webmaster
Huidige werkgever NRC Media
Automatiseringservaring Sinds september 1993
Roepnaam Appie
Geslacht Man
Burgerlijke staat Samenwonend
Geboorteplaats Rotterdam
Nationaliteit Nederlandse
Rijbewijs B
Hobbies Fietsen, Internet, Lezen, Muziek, Netwerken, Fotografie
Dienstplicht Vervuld van aug 1985 tot aug 1986
Hoogst genoten opleiding Universiteit
Online @xiffy, facebook, linkedin

Werkervaring

december 2008 tot heden NRC Media

Webmaster nrc.nl

Als lid van het Nieuwe Media Team, NMT, meegebouwd aan diverse incarnaties van nrc.nl, nrcnext.nl, nrcboeken.nl en nrcmedia.nl. Als ervaren webbouwer op alle fronten ingezet; serverbeheer, inrichting live-omgeving, acceptatie, performance-monitoring e.d. Schrijver van een enorme verzameling wordpress plugins om de redactie te faciliteren. De huidige versie van nrc.nl is gebouwd in Python, javascript en css, is volledig responsive en schaalt naar enorme bezoekersaantallen met minimale hardware.
Tevens medebouwer van nrcq.nl, een op Silex en Twig gebaseerd Symfony project wat we verder uitbreiden naar de losse artikelen uit de diverse publicaties van NRC Media.
Beheerder van zoeken.nrc.nl, een SOLR implementatie om alle artikelen van nrc vindbaar te maken.
Datascraper voor diverse projecten o.a. treinvertragingen http://ns.nrc-handelsblad.com/ns.php en Fyra onderzoek. http://www.nrc.nl/nieuws/2015/05/15/datavorsen-zoeken-tussen-meer-dan-60...
Bouwer van interactieve verkiezingskaarten: http://www.nrc.nl/nieuws/2011/03/04/uitslagenkaarten-verkiezingen

 • PHP
 • Python
 • javascript (+jQuery)
 • MySQL
 • MongoDB
 • Redis
 • Apache
 • nginx
 • linux
 • shellscripting
 • juni 2007 tot november 2008: Hogeschool INHolland

  Webontwikkelaar voor de School of Education
  Voor de School of Education diverse websites ontwikkeld en onderhouden. Daarnaast diverse externe projecten voor andere Schools uitgevoerd.

  • Virtuele Praktijkomgeving Educatie (VPE): Een stage-applicatie waarin basisscholen hun stageplekken kunnen invoeren en waarmee de diverse praktijkbureaus de studenten kunnen indelen op deze plekken.
  • Student Volgsysteem: Een module op de VPE waarbij de stagebegeleiders de beoordeling van de studenten online vastleggen en welke door drie partijen wordt geaccordeerd. De uitdaging in dit project was de veelheid aan formulieren die allemaal een plaats moeten krijgen binnen het systeem en die automatisch moeten worden aangeboden aan de stagebegeleider
  • Kenmerkende BeroepsSituaties (KBS): Een matrix aan competenties die de student aan het eind van zijn studie moet beheersen is onderverdeeld in situaties en praktijkvoorbeelden. De student kan aan de hand van keywords een voorbeeld les vinden, een probleemsituatie opzoeken en uit eerdere ervaringen putten die anderen hebben vastgelegd. De praktijkvoorbeelden kunnen worden geprint en uitgedeeld aan de beoordelaars van een bepaalde les. De KBS kent dynamsiche clouds die met behulp van javascript na elke klik worden ververst met gerelateerde zoekwoorden.
  • helpff.nl: Project om de school maatschappelijk werkers van diverse Rotterdamse middelbare scholen online bereikbaar te maken. Het project bestaat uit twee delen, het eerste, een informatieve website over het schoolmaatschappelijk werk en problemen die jongeren tegen kunnen komen. Daarnaast de implementatie van een chat systeem waarbij jongeren anoniem kunnen chatten met een schoolmaatschappelijk werker. De website is gebouwd met behulp van het CMS Drupal
  • Select studies website Voor een onderdeel van de Hogeschool een website gebouwd die de school onafhankelijker moet maken van de IT afdeling en de Communicatie medewerkers. Met Drupal de oorspronkelijk website nagebouwd en op onze eigen machine geplaatst. Vervolgens met behulp van modules de functionaliteit uitgebreid met een forum, inschrijvingen voor diverse evenementen en een fotowedstrijd.

  december 2005 - mei 2007 GMT Online: Web ontwikkelaar

  GMT Online was (tegenwoordig onderdeel van Variomatic.nl) gespecialiseerd in Roxen webserver en Roxen CMS. Voor diverse klanten websites ontwikkeld waarbij het maken van klant specifieke modules de kerntaak is. Voor deze modules schrijven wij templates en implementeren het ontwerp van de site binnen Roxen.
  Diverse applicaties in PHP, waaronder een quizsysteem voor Autovisie.
  Gebruikte talen:

  • PHP
  • Javascript
  • JSP
  • RXML (RoXen Markup Language)
  • CSS
  • XML
  • XSLT

  Platformen:

  • Linux
  • Apache
  • Roxen

  Najaar 2005: NHL Internet site
  Meegewerkt aan de totstandkoming van de internet site van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Project opgezet op basis van Roxen CMS. Veel templates geschreven in XSL(T) en RXML, de Roxen Markup Language.
  Heel prettig project met veel positieve reacties van de klant.

  Najaar 2005: Site Autovisie
  Voor Autovisie een nieuwe website gebouwd op basis van Roxen CMS. Met javascript image viewers geschreven en met XSL(T) en RXML templates geschreven voorde site modules. Betaal systeem herschreven in RXML en Pike wat de communicatie in XML regelt met de betaalserver.

  Winter 2006: Intranet NHL
  De homepage op de intranet site van de NHL. Deze pagina is volledig door de gebruiker zelf te vullen door zich te abonneren op bepaalde nieuwsdiensten (vergelijkbaar met iGoogle). Dit kunnen forum berichten zijn, maar ook rooster wijzigingen. Door gebruik te maken van bestaande javascript libraries (script.aculo.us) een volledig met de muis versleepbare componenten van deze nieuwsdienstjes gemaakt.
  Tevens het forum in Roxen geïmplementeerd.

  Voorjaar 2006 Circuit Park Zandvoort
  Geïntegreerde video player gemaakt voor de website van Circuit Park Zandvoort. Om de complete bibliotheek van media bestanden een beheer tool geschreven waarmee video classificaties kunnen worden omgezet in asf bestanden. Deze asf bestanden worden vervolgens vanaf de website aan de bezoeker getoond. De bezoeker kan op basis van diverse zoek criteria de filmpjes op de website afspelen.
  Complete live gang gedaan, inrichting replicerende servers.

  Najaar 2006 Edelman E-commerce module
  Op basis van de product catalogus een interface geschreven met de grote product database van Luville. Dit vormt de basis voor de web winkel van Edelman. Met RXMLen XSL(T) templates geschreven om de website op de client te tekenen. Met pike het order gedeelte geschreven voor het plaatsen van de bestellingen.
  Winter 2007 Parsis voor het web
  Voor onze zuster onderneming GMT Logistics een webapplicatie geschreven die real-time gegevens uitwisselt met het Parsispakket. De applicatie is geschreven in PHP en javascript. Met wat hedentendage Ajax wordt genoemd diverse widgets geschreven die actuele informatie uit de database haalt. Voor de communicatie diverse parsers geschreven die de data automatisch omzet in MySQL tabellen.

  juli 1999 tot december 2005 - GMT Europe - Diemen, Deventer

  Systeem analist

  • Bouw, ontwikkeling en testen van Jewel. Een n-tier applicatie dat gebruik maakt van een J2EE Applicatieserver. De client is geschreven in Visual Basic en communiceert via SOAP en XML met de applicatieserver. De applicatieserver communiceert met een MySQL database
  • Research naar en ontwikkeling met SonicMQ java JMS server. Op basis van JMS een backend koppeling gerealiseerd met een progress database. Met behulp van een webbased frontend kan de burger van de gemeente Groningen nu de vuilnis ophaaldagen en grofvuilmeldingen via het internet doen.
  • Bouw, ontwikkeling en testen van Medusa. Een n-tier ontwikkeltool geschreven in Java en Progress 4GL (versie 9) communicerend met een Progress Database.
  • Onderhoud en door ontwikkeling van de GMT TTY Toolkit, het ontwikkelplatform waarmee alle standaard GMT applicaties worden geschreven
  • Nieuwbouw en onderhoud CLEAR® GMT’s totaaloplossing voor de milieubranche. Geschreven in Progress 4GL
  • Diverse interne projecten zoals het GMT Relatiebeheer systeem,
  • Opleiding geven aan nieuwe collega’s.
  • Mede ontwikkelaar en bedenker van Medusa, een GMT-Toolkit add-on om n-tier applicaties te kunnen ontwikkelen op onze huidige databases. Scheiding aangebracht tussen Datalogica, Businesslogica en Client. Samen met de Java programmeur standaard programmatuur ontwikkeld waarmee de programmeurs snel en doeltreffend applicaties kunnen bouwen.
  • In webspeed en HTML een Web frontend geschreven op CLEAR zodat de burger via het internet een overzicht kan krijgen van de container ledigingen die bij hem zijn gedaan.
  • Inrichting en testen van de Progress Oracle dataserver. De dataserver is een Progress product dat het mogelijk maakt om applicaties geschreven in de progress 4GL te laten communiceren met een Oracle database.
   Door deze ontwikkeling ook veel ervaring opgedaan met oracle versie 8 en 9 op zowel windows als linux.

  januari 1997 tot juli 1999 - Systeemontwikkelaar bij Cap Gemini - Utrecht

  • Bouw van Toccata, een reserveringspakket voor de touropeartor. Met behulp van deze applicatie is het mogelijk om (virtuele) voorraden te beheren, reizen samen te stellen, prijzen samen te stellen, en reservering te doen. Voor diverse touroperators, waaronder De Jong Intratours en Marysol vliegvakanties intern de applicatie toegesneden op hun specifieke wensen. Troubleshooter voor noodgevallen, zowel op software als op besturingssoftware niveau.
  • Implementatie en systeembeheer op Toccata bij Bel Air. Waar de applicatie in 1999 is uitgeleverd. Inrichten van de nieuwe Unix machines, inrichten van de applicatie omgeving.
  • Bouw van JRVE, een applicatie waarmee auteurs jurisprudentie kunnen opslaan in een database alsook een tijdschrift uitgeven waarin deze jurisprudentie wordt gekoppeld aan standaardwerken. De applicatie is volledig geschreven onder Windows in Progress versie 8.
  • Bouw en onderhoud van Logimax II, een Warehouse Managment Systeem voor de logistieke dienstverlener Frans Maas. Door een email koppeling met het Internet, en een EDI standaard communiceert SUN, een klant van Frans Maas met Frans Maas. Vanuit de Verenigde Staten wordt per email een order geplaatst die vervolgens wordt verzameld en verscheept. De applicatie is geschreven in Progress versie 8. Als leider / coach van het bouw team opgetreden, vanwege de ruime ervaring met Progress en onderhouds- en nieuwbouw trajecten.
  • januari 1994 tot december 1996 - Systeemontwikkelaar bij CCE Automatisering - Nieuwegein

   • Bouw van TSA, Travel System Architecture. Een modulair opgebouwd reserveringssysteem voor touroperators, en later ook reisbureaus. TSA is gebouwd in Progress V6 4GL. Met behulp van programma generatoren zijn alle standaard onderhoudsfuncties gemaakt. Een gedeelte van de software is handmatig gecodeerd. Tijdens de inwerkperiode voornamelijk geprogrammeerd aan de managementinformatie, later ook onderhoudsprogrammatuur en voorraad bewakingsprogrammatuur geschreven.
   • Bouw van diverse financiële interfaces naar diverse externe pakketten. De financiële gegevens welke binnen TSA worden opgeslagen dienen voor verdere bewerking te worden geëxporteerd naar een financieel pakket. Vanuit TSA wordt dit proces opgestart en worden de diverse gegevens naar de daarvoor bestemde grootboekrekeningen geschreven. Indien de financiële applicatie on-line benaderbaar is, wordt in TSA een subset van de gegevens ook rechtstreeks gepresenteerd.
    Functionele ontwerp. Na installatie diverse functionele ontwerpen gemaakt voor maatwerk oplossingen binnen TSA. Afhankelijk van de omvang van het projekt ook het Technisch ontwerp gemaakt, of de verdere uitvoering begeleid.
   • Verschillende implementatie trajecten van TSA. Na installatie bij de klant de software dusdanig aanpassen dat deze voldoet aan de specifieke manier van werken bij het bedrijf. Alle 9 klanten werken op hun eigen wijze, deze manier van werken komt terug in de software.
   • Bouw en implementatie van links met externe reserveringssystemen zoals Galileo en Worldspan. Vliegtuigboekingen worden in deze systemen gemaakt waarna vervolgens deze reserveringsgegevens in TSA worden ingelezen en omgezet naar een TSA dossier. Diverse batch processen zorgen ervoor dat dit bijna geheel automatisch gebeurd, zodat de gebruiker weinig extra werk hoeft te doen om de facturen vanuit TSA te kunnen laten printen,
   • Onderhoud. Bij de diverse klanten onderhoud uitgevoerd op de geïnstalleerde software. Dit waren projekten van uiteenlopende aard. Oplossen van bugs, of kleine aanpassingsverzoeken, ondersteuning van de diverse gebruikersgroepen. Vaak wordt dit werk op individuele basis uitgevoerd en kent een zeer ambulant karakter.
   • Ontwikkeling van de CCE Automatisering site op het internet.Tevens actief lid van de Unix C Internet groep binnen de organisatie, die als doel stelt om alle Sanderink bedrijven op een groot intranet aan te sluiten om zodoende de interne communicatie te stroomlijnen. (Tegenwoordig Centric).

   Scholing

   1993 - Ordina opleidingscentrum - Groningen

   Omscholingscursus tot systeemontwikkelaar georganiseerd vanuit het arbeidsbureau Groningen.
   Geleerde onderdelen o.a.: Cobol 85, Uniface, Datamodeleren, MS Dos, WP

   1987 tot 1992 - Rijksuniversiteit Groningen

   Doctoraal examen nederlandse taal- en letterkunde. Afstudeerrichting: taalkunde (syntaxis).
   Bijvakken o.a. Alfa informatica

   1979 tot 1985 - Andreas college - Drachten - Ongedeeld Atheneum

   • Nederlands
   • Engels
   • Wiskunde I
   • Wiskunde II
   • Geschiedenis
   • Natuurkunde
   • Scheikunde

   Databases en programmeertalen

   • Progress 4GL RDMBS, kennis van versie 6 t/m 10.
   • Visual basic versie 6
   • Visual basic .NET
   • Java, en J2EE
   • PHP versie 4 t/m 5.6
   • Python
   • MySQL versie 3.53, 4.0, 4.1, 5.0, 5.1, 5.5, 5.6
   • MongoDB
   • Redis
   • Oracle databases
   • RXML
   • XSLT en XPath
   • Javascript
   • Pike
   • MS SQL Server
   • Apache Webserver
   • Roxen Webserver

   Hardware en operating systems

   • Redhat Enterprise 2, 3, 4, 5
   • CentOS 5
   • Fedora
   • Xandros
   • Ubuntu
   • PC Werkstations; dos, windows 95, windows 98, windows 2000, windows xp, windows Vista, windows 7, linux
   • PC Servers; windows NT, windows 2000, windows 2008, linux, SCO Unix
   • HP; HP-Ux 10
   • IBM RS6000; IBM AIX

   Technieken

   • XML
   • XSL(T)
   • HTML
   • RSS / Atom
   • SSH
   • CSS

   Open source projecten

   Nucleus CMS Sinds enige tijd mede ontwikkelaar van Nucleus een content management systeem geschreven in PHP. Begonnen met het schrijven simpele plugins om de mogelijkheden van het CMS uit te breiden, en na verloop van tijd ook op de core code van nucleus aan het ontwikkelen geslagen.

   Doel is om nucleus te verbeteren en mijn eigen PHP kwaliteiten te verbeteren.

   Drupal CMS Omdat ik voor een aantal projecten Drupal ben gaan gebruiken zelf ook overgestapt op dit systeem. Voor het project zelf zit ik in de oriënterende fase waarin ik mijn eigen modules schrijf en gebruik, maar nog niet publiceer binnen het project.

   WordpressVeel plugins voor wordpress geschreven en diverse patches. De meeste voor intern gebruik, de niet nrc.nl specifieke plugins op wordpress.org gepubliceerd

previous item: next item:
thank you for watching  Creative Commons License